Maak een afspraak
De voordelen van een stoomoven

De voordelen van een stoomoven

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Een stoomoven biedt verschillende voordelen ten opzichte van een gewone oven, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor veel kookliefhebbers. In deze blog zetten wij de voordelen van een stoomoven voor u op een rijtje.

Gezonder koken

Stoomovens behouden meer voedingsstoffen in voedsel in vergelijking met conventionele ovens. Omdat voedsel wordt gestoomd in plaats van gebakken, blijven vitamines, mineralen en smaak beter behouden, wat resulteert in gezondere maaltijden. Ook is er geen noodzaak voor extra vetten of oliën, omdat het voedsel wordt bereid met behulp van stoom. Dit leidt tot lichtere en caloriearmere gerechten, wat gunstig kan zijn voor mensen die letten op hun calorie-inname.

Snellere kooktijden

Stoomovens hebben over het algemeen kortere kooktijden omdat stoom de warmte efficiënter overbrengt naar het voedsel dan hete lucht in conventionele ovens. Dit kan handig zijn voor mensen met een drukke levensstijl die snel gezonde maaltijden willen bereiden.

Energiezuiniger

Omdat stoomovens efficiënter gebruikmaken van warmte, kunnen ze energiezuiniger zijn dan traditionele ovens. Ze verwarmen sneller en verbruiken vaak minder energie tijdens het kookproces. Hoewel stoomovens vaak als energiezuiniger worden beschouwd is het energiegebruik sterk afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je de oven gebruikt. Het is altijd verstandig om het energielabel van specifieke modellen te raadplegen en overwegingen te maken op basis van jouw kookbehoeften en -gewoonten.

Combi stoomovens

Voor wie meer wil dan alleen stomen, zijn er combi stoomovens. Deze slimme apparaten combineren stoom met traditionele kooktechnieken. Bij Van Manen Keukens bieden we een scala aan combi stoomovens voor wie graag wat variatie in de keuken brengt, waaronder de stoomovens van Miele en Siemens

Miele stoomoven

Hoewel traditionele ovens nog steeds hun plaats hebben in de keuken, biedt een stoomoven een alternatieve benadering van koken die gezondere en smaakvollere resultaten kan opleveren. Het uiteindelijke oordeel hangt echter af van persoonlijke voorkeuren en kookgewoonten. Overweegt u een stoomoven aan te schaffen? Wij voorzien u graag van advies! U bent van harte welkom in onze showroom in Barneveld.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ