Maak een afspraak
Opzoek naar nieuwe keuken ideeën? Begin met een moodboard!

Opzoek naar nieuwe keuken ideeën? Begin met een moodboard!

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Het uitzoeken van een nieuwe keuken kan nogal eens lastig zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden in stijlen, kleuren en materialen. Het kan voorafgaand aan een afspraak of bezoek aan van Manen Keukens handig zijn om alvast uw ideeën op een rijtje te zetten door middel van een moodboard. Hier kunt u al uw keuken ideeën kwijt. Hoe een moodboard hulp kan bieden, leest u in dit blog.

Wat is een moodboard?

Een moodboard wordt ook wel inspiratiebord genoemd en bestaat vaak uit afbeeldingen, kleuren en texturen, om visueel weer te geven wat uw wensen zijn. Als u nog geen idee heeft over de stijl voor uw keuken, dan kunt u ons gratis inspiratie magazine aanvragen. Hierin vindt u de laatste trends, handige tips en een slimme checklist. In het moodboard kiest u zelf de gewenste kleuren, afbeeldingen, accessoires en materialen om uiteindelijk uw moodboard te vertalen naar een ontwerp. Er zijn verschillende onderdelen die standaard terugkomen in elk moodboard. De meeste moodboards bevatten vaak: kleurenstalen, achtergronden, afbeeldingen en materialen.

Moodboard: woonkeuken inspiratie

Om alvast een overzichtelijke collage te maken van uw droomkeuken is het belangrijk dat u verschillende onderdelen meeneemt in uw moodboard. Dit begint allereerst met het kiezen van uw stijl, daarna kunt u de kleur van uw nieuwe keuken bepalen. Maar denk bijvoorbeeld ook vast na over de vorm en kleur van uw handgrepen of misschien wel de optie voor greeploze keukenkastjes. Wilt u een kunststof, marmeren of betonnen werkblad? Welke kookplaat of afzuigsysteem heeft uw voorkeur en hoe ziet uw geschikte kastindeling eruit voor u? Wat u vervolgens krijgt is een overzicht van al uw keuken ideeën en wensen die u gelijk met uw familie of vrienden kunt delen. De keukeninspiratie is voor onze ontwerpadviseur een goed begin voor een visueel ontwerp.

Van oriëntatie, naar inmeten en oplevering van uw keuken

Als uw moodboard is gevuld met wensen en ideeën, is het natuurlijk van belang dat het inspiratiebord wordt vertaald naar een ontwerp. In onze showroom kunt u de verschillende voorbeelden van onze keukens, apparaten en trends nog eens bekijken. Bent u tevreden over het ontwerp? Dan wordt er een offerte gemaakt waar alles duidelijk in vermeld staat. Daarna komen wij langs voor het inmeten van uw nieuwe keuken. Op de afgesproken dag zal onze monteur de nieuwe keuken komen plaatsen en kan het grote genieten beginnen!

Keuken ideeën en inspiratie opdoen

Wilt u eerst inspiratie opdoen voordat u met een moodboard begint? Dat is volkomen logisch. U vindt op onze keuken inspiratie pagina de nieuwste afgeleverde keukens. Van klassiek tot landelijk en modern tot tijdloos. U kunt ons daarnaast ook volgen op Pinterest, Instagram of Facebook, waarin wij verschillende tips, trends en keuken voorbeelden delen. Zo bent u altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ