Maak een afspraak
Inrichten van uw keukenkastjes

Inrichten van uw keukenkastjes

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Zo heeft u binnen een paar stappen een opgeruimde keuken!

Meerdere potten appelmoes, tientallen pakken met pasta en overvolle lades met kruiden: hoe groot uw keuken ook is, het is net alsof er nooit genoeg ruimte is. Rommel in de keukenkastjes, hoe kunt u dit voorkomen? In dit blog leest u tips die u gelijk kunt toepassen, zodat u optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte in uw keukenkastjes.

Tip 1: Verdeel uw keuken in zones

Denk, voordat u aan het uitruimen van de kastjes begint, na over de verschillende zones in uw keuken. Zo wordt het indelen van de keuken een stuk gemakkelijker en gaat u efficiënter te werk. Een keuken bestaat meestal uit de volgende zones: voorbereiden, koken, voorraad, opbergen en wassen.

Voorbereiden
Het wassen en snijden van groentes is een taak ter voorbereiding van het koken. Het is daarom verstandig om snijplanken, mengkommen en de besteklade dicht in de buurt te hebben. Daarnaast kan een vuilnisbak ook handig zijn voor het weggooien van afval.

Koken
Dan is het tijd om een heerlijk gerecht te bereiden! Deze zone bestaat uit een kookplaat, oven (of combimagnetron) in combinatie met pannen, kruiden en kookbestek.

Voorraad
In deze zone staan alle spullen die u nodig heeft bij het koken, maar daarna weer terug zet. Denk bijvoorbeeld aan pakken met pasta’s. Het is daarnaast vaak een overzicht van wat u nog in huis heeft.

Opbergen
De zone die de meeste ruimte inneemt, is opbergen. Hierin vindt u uw servies en glaswerk. Mocht u uw nieuwe keuken gaan inrichten, dan kan het verstandig zijn om uw vaatwasser in de buurt van uw servieskast te plaatsen. Heeft u misschien nog een kleine ruimte over? Gebruik die dan voor het opbergen van handdoeken en theedoeken.

Wassen
In deze zone bevinden zich de afwasmachine en spoelbak. De ruimte onder de spoelbak is te gebruiken voor afwas- en schoonmaakmiddelen. Kinderen in huis? Zorg er dan voor dat het kastje op slot kan of plaats de schoonmaakmiddelen in een hogere opbergkast.

Tip 2: Maak gebruik van rekjes en organizers

Heeft u niet zoveel ruimte en wilt u uw bestaande indeling optimaal benutten? Maak dan gebruik van deurrekjes, die u aan de kast kunt monteren. Zo kunt u uw spullen kwijt op de horizontale planken in uw kast én in de rekjes aan de deur.

Om meer overzicht te houden in de keukenkasten of lades, kunt u gebruik maken van keuken organizers. Denk bijvoorbeeld aan transparante bakken met vakken, waarin u uw kruiden, pakjes drinken, koekjes of sauzen kunt bewaren. Wanneer u de nieuw gekochte producten achteraan in de organizer toevoegt, is de kans dat het product over de datum gaat, zeer klein!

Tip 3: Voorraad zichtbaar maken

Droge voeding, zoals pasta, rijst en bloem kunt u makkelijk in glazen potten bewaren. Dit zorgt ervoor dat u in één oogopslag ziet wat u nog in huis heeft of wanneer het tijd is om naar de winkel te gaan. De verschillende potten kunt u vervolgens voorzien met labels, om uit elkaar te houden wat bijvoorbeeld bloem of zelfrijzend bakmeel is. Deze tip kunt u ook toepassen op uw kruidenlade: door elk potje dezelfde maat te geven, heeft u meer overzicht en ziet u welke u bij moet vullen. Zo is er altijd genoeg voorraad in huis!

Met deze tips kunt u aan de slag om uw keukenkastjes opnieuw in te richten. Is het tijd voor een grote schoonmaak in uw keuken? Durf dan ook kritisch te zijn en ook soms afscheid te nemen van spullen. Zo heeft u in uw keukenkastjes meer ruimte voor de nuttige spullen!

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ