Maak een afspraak

Ontdek onze klassieke keukens

Op zoek naar een tijdloze en populaire keuken? Dan is de klassieke keuken een uitstekende keuze. Deze keukenstijl is nostalgisch en artistiek, en is geïnspireerd op de keukens uit vervlogen tijden. Hoewel ze traditioneel ogen, hebben klassieke keukens moderne functionaliteiten die de keukenervaring verbeteren. Er zijn verschillende soorten klassieke keukens. Hieronder lees je meer over de kenmerken van deze keukenstijlen.

Filter je resultaten

Verfijn je selectie

Zwarte leefkeuken

Zwarte leefkeuken

Keuken met betonlook

Keuken met betonlook

Waarom van Manen Keukens?

Extra inspiratie opdoen?

Gratis keukenboek Afspraak maken

Leicht keuken met kermamiek werkblad

Leicht keuken met kermamiek werkblad

Keuken met nis

Keuken met nis
Populaire keukenindelingen

Klassiek landelijke keuken

Een klassiek landelijke keuken is een klassieke keuken met een rustiek en gezellig karakter. Dit type keuken is gebaseerd op de boerderijkeuken en straalt warmte en gezelligheid uit. Landelijke keukens kenmerken zich door houten kasten en robuuste materialen zoals steen en beton. Ook is er vaak veel ruimte voor decoratieve elementen zoals manden met fruit en verse kruiden.

Engelse keukens

Een andere klassieke keukenstijl is de Engelse keuken. Deze keukens zijn geïnspireerd door de landhuizen en herenhuizen in het Verenigd Koninkrijk. Engelse keukens zijn vaak groot en ruim opgezet en hebben een statige uitstraling. Deze keukens zijn meestal voorzien van houten kasten en kookeilanden. Een ander kenmerk is de opvallende afzuigkap die vaak centraal staat in de keuken.

Zwarte houtlook woonkeuken - Van Manen Keukens
Koffie keukenapparatuur

Franse keukens

Een Franse keuken is een klassieke keuken die bekend staat om zijn luxe uitstraling. Deze keukenstijl is geïnspireerd door de keukens in Franse kastelen en landhuizen. Franse keukens zijn vaak voorzien van prachtige, glanzende kroonluchters en kasten met sierlijke details. Ook hebben deze keukens vaak marmeren aanrechtbladen en kookeilanden.

Italiaanse keukens

De Italiaanse keuken is een klassieke keukenstijl die bekend staat om zijn elegante uitstraling. Deze keukens zijn geïnspireerd door de keukens in Italiaanse villa’s en herenhuizen en typeren zich door hoogglans kasten en strakke lijnen. Ook vallen ze vaak op door kleuren zoals rood, blauw of groen.

Keukenfronten moderne open keuken
Zwarte open leefkeuken - Van Manen Keukens

Amerikaanse keukens

Amerikaanse keukens zijn een klassieke keukenstijl die geïnspireerd is door de keukens in Amerikaanse huizen uit de jaren ’50. Deze keukens hebben een retro uitstraling en zijn meestal voorzien van pastelkleurige kasten en in het oog springende tegels op de vloer. Ook hebben deze vaak van een grote, typerende Amerikaanse koelkast.

Klassieke keuken kopen

Kortom, klassieke keukens zijn een tijdloze keuze voor mensen die op zoek zijn naar een elegante en verfijnde uitstraling. Door het gebruik van hoogwaardige materialen, de nadruk op detail en afwerking, en moderne functionaliteiten zijn klassieke keukens niet alleen mooi, maar ook functioneel. Door klassieke elementen te combineren met moderne elementen biedt de klassieke keuken legio aan mogelijkheden voor een unieke en persoonlijke keuken.

Benieuwd naar deze mogelijkheden? Kom langs in onze showroom in Barneveld.

Keuken kopen - Showroom Van Manen Keukens Barnveld
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ