Maak een afspraak
Kookplaat met afzuiging

Kookplaat met afzuiging

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Dé trend van nu: een kookplaat met afzuiging. Geen grote afzuigkap meer in uw keuken, maar een geïntegreerde afzuiging in uw kookplaat. Wilt u een nieuwe keuken aanschaffen, maar weet u nog niet van welk afzuigsysteem u gebruik wilt maken? Wij vertellen u er in dit blog graag meer over.

Hoe werkt een kookplaat met afzuiging?

Dit werkt volgens een natuurkundig principe. Kookdampen stijgen namelijk op met een snelheid van een meter per seconde. Een krachtig afzuigsysteem in de kookplaat zuigt de damp naar beneden met en snelheid van vier meter per seconde. Hierdoor verdwijnen alle kookdampen, geuren en vetdeeltjes nog voordat ze naar boven kunnen stijgen!

Hoeveel onderhoud heb ik met een kookveldafzuigsysteem?

Kookplaten met afzuigingen hebben net als alle andere apparaten onderhoud nodig. Het vetfilter dient regelmatig gereinigd te worden, zodat de dampen er goed door kunnen (gelijk aan een traditionele afzuigkap). Deze filters mogen in de meeste gevallen in de vaatwasser gereinigd worden. Er zijn kookplaten met afzuiging waarbij er een afvoer naar buiten gaat. De andere mogelijkheid is een recirculatievariant. Bij recirculatie filtert het afzuiggedeelte de lucht en blaast die weer schoon terug de ruimte in. In dat geval zullen de recirculatiefilters om een bepaalde periode vervangen dienen te worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een kookplaat met afzuiging?

Als u nog twijfelt over het afzuigsysteem voor uw nieuwe keuken kunt u onderstaande voor- en nadelen afwegen. Zo maakt u altijd de juiste keuze!

De voordelen van een kookplaat met afzuiging

  • U heeft geen last meer van een grote afzuigkap in uw keuken, daardoor heeft u meer bewegingsvrijheid.
  • Een inductiekookplaat met afzuiging kan overal geplaatst worden. U bent daarom helemaal vrij in uw keukenontwerp.
  • U heeft geen kookluchtjes meer in huis, ook voorkomt een kookveldafzuigsysteem de verspreiding van vetspetters.
  • Een kookplaat met afzuigsysteem is gemakkelijk te onderhouden.

De nadelen van een kookplaat met afzuiging

  • Een kookveldafzuigsysteem heeft een hogere aanschafwaarde, dan een traditionele afzuigkap.
  • Een kookplaat met afzuiging vraagt in veel gevallen om een dieper werkblad, ook gaat er wat meer kastruimte verloren onder de kookplaat.

De nieuwste ontwikkelingen van een kookveldafzuigsysteem

De keuze voor een inductiekookplaat met afzuiging kan ook voortkomen uit de nieuwste ontwikkelingen van dit product. Zo kan een slimme kookplaat zich aanpassen naar de pan die op de kookplaat staat en zijn er flexzones beschikbaar. Ook zijn de nieuwste kookplaten met afzuiging te verbinden met uw telefoon.

Met welke kookplaatafzuiging gaat u koken?

Bij Van Manen Keukens doen wij er alles aan om uw keuken naar uw wens te realiseren. Wij adviseren u dan ook graag over de verschillende afzuigsystemen. Ieder systeem, ieder merk en iedere variant heeft zijn eigen eigenschappen en functionaliteiten die bij uw situatie kunnen passen. Bezoek onze showroom voor meer informatie, de koffie staat voor u klaar.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ