Maak een afspraak

Ontdek onze compacte keukens

In een tijd waarin stedelijke ruimtes schaars zijn en de behoefte aan efficiëntie en functionaliteit steeds groter wordt, wint de compacte keuken aan populariteit. Het creëren van een goed georganiseerde en aantrekkelijke kleine keuken vereist slimme ontwerpkeuzes en inspiratie. Hier zijn enkele ideeën over hoe je het beste uit een compacte keuken kunt halen, waarbij een klein keukenblok, een kleine hoekkeuken en zelfs een klein kookeiland centraal staan.

Filter je resultaten

Verfijn je selectie

Zwarte leefkeuken

Zwarte leefkeuken

Keuken met betonlook

Keuken met betonlook

Waarom van Manen Keukens?

Extra inspiratie opdoen?

Gratis keukenboek Afspraak maken

Leicht keuken met kermamiek werkblad

Leicht keuken met kermamiek werkblad

Keuken met nis

Keuken met nis
Design afzuigkap in lamp verwerkt

Inrichten van een kleine keuken

Bij het inrichten van een kleine keuken is maximaliseren van de beschikbare ruimte van essentieel belang. Een klein keukenblok is een ideale keuze voor compacte ruimtes. Kies voor slanke en multifunctionele apparaten die passen bij de schaal van de keuken. Overweeg een ingebouwde oven-magnetroncombinatie en een compacte vaatwasser om ruimte te besparen. Gebruik open planken boven het keukenblok om servies en keukengerei op te bergen, en hang haken op voor potten en pannen.

Kleine hoekkeuken

Een kleine hoekkeuken kan het meeste uit een beperkte plattegrond halen. Plaats het keukenblok in een hoek om de beschikbare ruimte efficiënt te benutten. Installeer hoekkasten met draaiplateaus of uitschuifbare lades om moeilijk bereikbare ruimtes gemakkelijk toegankelijk te maken. Gebruik lichte kleuren en slimme verlichting om de hoekkeuken helder en luchtig te laten lijken. Reflecterende oppervlakken, zoals glanzende tegels of een glazen achterwand, kunnen de ruimte optisch vergroten.

Strakk moderne keuken
Kleine ruimte praktisch ingedeelde keuken

Klein kookeiland

Voor wie droomt van een klein kookeiland in zijn kleine keuken, zijn er creatieve oplossingen om dit te realiseren. Kies voor een verrijdbaar kookeiland met ingebouwde opbergruimte, zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen en tegen een muur kunt schuiven wanneer het niet in gebruik is. Gebruik het kookeiland als extra werkblad tijdens het koken en als eetruimte wanneer dat nodig is. Krukken met een slank ontwerp kunnen worden opgeborgen onder het kookeiland wanneer ze niet worden gebruikt.

Keuken inspiratie

Wat inspiratie betreft, laat je leiden door minimalistische en functionele ontwerpen. Kies voor uniforme kastfronten zonder overbodige details om een opgeruimd uiterlijk te behouden. Gebruik spiegels om de illusie van ruimte te creëren en laat natuurlijk licht binnenstromen. Hang planten op of plaats verse kruiden op de vensterbank om een vleugje groen toe te voegen en een verfrissende sfeer te creëren.

Witte keuken - Van Manen Keukens

Kleine keuken kopen

In een kleine keuken draait alles om slim ruimtegebruik en praktische oplossingen. Of je nu kiest voor een klein keukenblok, een kleine hoekkeuken of zelfs een klein kookeiland, met de juiste inrichting en inspiratie kun je een functionele en aantrekkelijke keuken creëren die perfect past bij je levensstijl en behoeften.

Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ