Maak een afspraak
5 Tips voor het schoonmaken van uw magnetron

5 Tips voor het schoonmaken van uw magnetron

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Een magnetron is een handig apparaat in de keuken, maar kan snel vies worden door de voedselresten die tijdens het opwarmen worden gemorst. Het is belangrijk om de magnetron regelmatig schoon te maken om de hygiëne in de keuken te waarborgen en te voorkomen dat er onaangename geuren ontstaan. Maak gebruik van onderstaande tips om uw magnetron effectief schoon te maken:

Reinig de binnenkant van de magnetron

Verwijder alle losse onderdelen, zoals het draaiplateau en de magnetronrooster, en maak deze schoon met een sopje van warm water en afwasmiddel. Reinig vervolgens de binnenkant van de magnetron met een vochtige doek of spons. Als er hardnekkige vlekken zijn, kunt u proberen deze te verwijderen met een pasta van baking soda en water. Breng de pasta aan op de vlek en laat deze enkele minuten inwerken voordat u hem wegveegt.

Verwijder geuren

Als uw magnetron een onaangename geuren heeft, kunt u deze neutraliseren door een kommetje gevuld met een mengsel van water en citroensap in de magnetron te plaatsen en deze gedurende enkele minuten op hoge temperatuur te laten draaien.

Reinig de buitenkant

Maak de buitenkant van de magnetron schoon met een vochtige doek of spons en een mild schoonmaakmiddel. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen of schuursponzen, omdat deze krassen op het oppervlak kunnen maken.

Vergeet de ventilatieopeningen niet

De ventilatieopeningen van de magnetron kunnen snel verstopt raken met stof en vuil, waardoor de magnetron minder efficiënt werkt. Maak deze regelmatig schoon met een stofdoek of een zachte borstel.

Onderhoud de magnetron

Voorkom dat uw magnetron vies wordt door voedsel te bedekken met een magnetrondeksel of een magnetronfolie om spatten te voorkomen. Reinig eventuele gemorste voedselresten onmiddellijk met een vochtige doek om te voorkomen dat ze aankoeken en vlekken maken.

Als u deze tips regelmatig toepast, blijft uw magnetron schoon en hygiënisch. Door uw magnetron goed te onderhouden, kunt u ook de levensduur van het apparaat verlengen.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ