Maak een afspraak
Hoe werkt een Quooker?

Hoe werkt een Quooker?

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Direct 100°C kokend water, gekoeld en zelfs bruisend water uit uw keukenkraan? Maak kennis met Quooker: een innovatieve kraan en daarom dé upgrade van uw mengkraan. De naam ‘Quooker’ komt van de woorden ‘quick’ en ‘cooker’, wat snelkoker betekent. Direct kokend water voor thee en de vervanger voor keukenapparaten maakt de Quooker een onmisbare hulp in uw keuken. Wat is het precies en hoe werkt een Quooker? U leest het in onze blog.

Wat is een Quooker

Hoe een Quooker precies werkt leest u nadat wij delen wat deze innovatie nou eigenlijk is. Een Quooker is een keukenkraan, die u direct kokend water geeft. Een grote tijdsbesparing voor het maken van thee, het koken van pasta of blancheren van groenten. Daarbij bespaart een Quooker ruimte op uw aanrecht. De werking van een Quooker maakt een waterkoker of ketel namelijk overbodig. Tot slot gebruikt u alleen de benodigde hoeveelheid water en bespaart u hiermee energiekosten, vergeleken met een ketel of pan op het fornuis.

Messing Quooker kraan

Hoe werkt een Quooker

Laten we dan nu het geheim delen achter deze duurzame keukenkraan: het reservoir. Dit is de kern van de Quooker en wordt geplaatst onder de keukenspoelbak. Het reservoir fungeert als een soort thermoskan waarbij de binnenkant vacuüm is geïsoleerd. Zo blijft het water in het reservoir constant op een temperatuur van rond de 110 graden Celsius. Net iets boven het kookpunt dus.

Kindveilige druk-draaiknop
Door de constante temperatuur in het reservoir is kokend water altijd direct beschikbaar. Maar is dit juist niet gevaarlijk voor u en uw kinderen? Maak u zich geen zorgen, want veiligheid staat voorop bij Quooker. De kraan is uitgerust met een kindveilige druk-draai bedieningsknop. Deze knop voorkomt onbedoeld gebruik door kinderen. Bovendien is de uitloop van de kraan geïsoleerd, wat betekent dat deze aan de buitenkant niet heet wordt en dus veilig aan te raken is. Zo kunt u optimaal en veilig genieten in uw keuken.

Keukenkranen

Energieverbruik
Net zoals de efficiëntie van keukenapparatuur, is de duurzaamheid ervan net zo belangrijk. Ondanks dat het apparaat water constant op hoge temperatuur houdt, is een Quooker verrassend energiezuinig. Dit komt door de hoogwaardige isolatie van het reservoir. Hierdoor is er minimaal warmteverlies. Het stand-by verbruik kost ongeveer evenveel energie als een traditionele nachtlamp.

Koelend en bruisend water

Houdt u van gekoelde drankjes, maar stapelen gebruikte plastic flessen zich alsmaar op? Naast direct kokend water, kunnen sommige Quookers ook fungeren als koelend en bruisend waterbron. Een duurzame optie wat het kopen van plastic verpakkingen uit de supermarkt overbodig maakt. We plaatsen hiervoor een gekoeld waterreservoir, naast het Quooker-reservoir. Aan deze genaamde CUBE zit een CO₂-cilinder. Hiermee tapt u tot wel 60 liter koud bruiswater uit uw Quooker-kraan.

Strak en moderne witte keuken - Van Manen Keukens

Waterkwaliteit verbeteren

Wilt u de meest optimale Quooker-ervaring? Filter dan koud en bruisend water dankzij een Active Carbon en Hollow Fiber filter. De waterkwaliteit verbetert u met het Active Carbon filter. Deze verwijdert onaangename smaken en geuren. Het Hollow Fiber filter zuivert daarbovenop het inkomende water van eventueel nog aanwezige bacteriën en houdt zanddeeltjes en zwevend stof uit het water tegen.

Het gekoeld waterreservoir CUBE voor gekoeld en bruisend water en het Active Carbon en Hollow Fiber filter zijn optioneel.

Geïntegreerd in uw keukenontwerp

Bij Van Manen Keukens begrijpen wij dat persoonlijke wensen en behoeften uniek zijn. Daarom bieden onze keukenspecialisten een gepersonaliseerde aanpak, zodat een Quooker perfect wordt geïntegreerd in uw keukenontwerp. Bent u geïnteresseerd in het toevoegen van een Quooker aan uw keuken? U bent welkom in Barneveld. Maak een afspraak en laat u zich in onze showroom inspireren door onze ruime keukencollectie. De koffie staat klaar

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ