Maak een afspraak
Keukenrenovatie: een frisse wind en duurzame vernieuwing

Keukenrenovatie: een frisse wind en duurzame vernieuwing

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Keukenrenovatie: een frisse wind en duurzame vernieuwing

Overweegt u om uw keuken te renoveren? Of u nu het gehele werkblad of alleen keukenfronten upgradet, in één opslag ervaart u een volkomen nieuwe uitstraling. Naast een frisse wind, bent u gelijk in de gelegenheid voor duurzame verbeteringen, zoals energiezuinige apparatuur en milieuvriendelijke materialen. Zo geniet u niet alleen van een vernieuwde keuken, maar draagt u gelijk bij aan een duurzamere leefomgeving. In deze blog leest u meer over de mogelijkheid in vernieuwing en verduurzaming van keukenrenovatie.

Keuken renoveren

Kleine keukenrenovaties hebben al een grote impact op de uitstraling en functionaliteit van uw keuken, zonder dat daarbij een volledige verbouwing nodig is. We kennen verschillende keukenonderdelen die relatief eenvoudig te renoveren zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van keukenkastdeurtjes en -lades, het vernieuwen van het werkblad, het upgraden van verlichting, het installeren van een nieuwe achterwand, en het vervangen van de kraan met handgrepen. Het renoveren van (een van) deze onderdelen doet geloven dat u in een geheel andere keuken staat.

Keuken verduurzamen

Het renoveren van uw keuken geeft een luxueuze upgrade, maar creëert tegelijkertijd ook een groenere leefomgeving. Door uw keuken te renoveren met duurzame en energiezuinige oplossingen, is dit ook nog eens verantwoord. Verduurzaming van uw keuken kan op meerdere manieren:

Vervang bijvoorbeeld uw oude keukenapparatuur door energiezuinige modellen met een hoog energielabel. Kies voor een koelkast, vaatwasser en/of oven met een laag energieverbruik. Hierdoor vermindert u niet alleen het energieverbruik in uw keuken, maar bespaart u ook op uw energiekosten op de lange termijn.

Een andere manier is het gebruikmaken van milieuvriendelijke materialen, zoals een duurzaam Greengridz werkblad. Een duurzame oplossing voor uw werkblad. Naast hun duurzaamheid en stijlvolle uitstraling, verminderen deze materialen afval en ontbossing.

Als u wilt bijdragen aan waterbesparing in uw keuken, overweeg dan het installeren van waterbesparende systemen. Kies voor een waterbesparende kraan die efficiënt de waterstroom beperkt. Daarnaast kunt u een vaatwasser met minimaal maar effectief watergebruik kiezen. Hierdoor bespaart u dusdanig veel water en energie bij elke afwasbeurt, dat u dit terugziet in uw energie- en waterkosten.

Keuken renovatie kosten

Hoeveel kosten bespaart u uiteindelijk bij het renoveren van uw keuken? De hoeveelheid gaat gepaard met verschillende factoren. Denk aan de omvang van de renovatie, efficiëntie van nieuwe apparatuur en soorten materialen die u gebruikt.

Over het algemeen leidt een keukenrenovatie tot kostenbesparingen op de lange termijn. Door eerdergenoemde energiezuinige apparaten te installeren, bespaart u bijvoorbeeld op uw energierekeningen. Daarnaast kunnen efficiëntere indelingen en verbeterde isolatie bijdragen aan een betere warmte- en koelingsregulatie. Dit geeft u weer lagere energiekosten.

Keuken renoveren bij Van Manen Keukens

Wilt u uw keuken renoveren bij Van Manen Keukens? Dan helpen wij u graag aan een keuken waar u heel lang gelukkig mee bent. Een frisse, duurzame keuken begint bij het kijken naar welke basiselementen uw huidige keuken heeft. Het bestaande leiding- en stucwerk biedt bijvoorbeeld al mooi de fundatie voor uw nieuwe kookvertrek. Dit en meer tips voor een duurzame, gerenoveerde keuken vertellen wij graag in onze showroom. Plan hier een gratis afspraak.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ