Maak een afspraak
Ton sur ton in de keuken – zo past u deze trend toe

Ton sur ton in de keuken – zo past u deze trend toe

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Hoe brengt u een samenhangende uitstraling in uw keuken? De ton sur ton-trend is helemaal van nu en geeft uw keuken jarenlang een serene rust. In deze blog leggen wij uit wat ton sur ton betekent en hoe u deze populaire trend gemakkelijk toepast. Wij helpen u ook gelijk op weg met praktische tips in favoriete keukenkleuren beige, zwart en groen.

Wat is ton sur ton?

Ton sur ton (een Franse term), betekent letterlijk ‘tint op tint’. Het verwijst naar het gebruik van verschillende tinten van dezelfde kleur om een harmonieuze en subtiele uitstraling te creëren. In de context van interieurdesign en keukens betekent dit dat u kiest voor een kleurenpalet dat varieert binnen één kleurfamilie.

Hoe past u ton sur ton toe in uw keuken?

Ton sur ton toepassen in uw keuken gaat stap voor stap. Hier zijn enkele stappen en overwegingen om deze trend succesvol te integreren in uw keukenontwerp:

Kies een basiskleur:
Begin met het selecteren van een hoofdkleur die u door de hele keuken wilt gebruiken. Dit kan een kleur zijn die u persoonlijk aanspreekt of past bij de rest van uw interieur.

Selecteer variërende tinten:
Binnen de gekozen kleurfamilie kiest u verschillende tinten die variëren van licht naar donker. Denk aan lichte, medium en donkere versies van uw basiskleur.

Materialen en texturen:

Gebruik verschillende materialen en texturen om diepte en interesse aan uw ontwerp toe te voegen. Denk aan matte en glanzende afwerkingen, hout, steen en metaal.

Accenten en accessoires:
Voeg subtiele accenten en accessoires toe in uw gekozen kleurpalet. Dit kunnen handgrepen, lampen, kranen en decoratieve objecten zijn die bijdragen aan de ton sur ton look.

Balans en contrast:
Zorg voor een goede balans tussen de verschillende tinten en vermijd een te monotone uitstraling. Kleine contrasten binnen dezelfde kleurfamilie helpen om de ruimte visueel aantrekkelijk te houden.

Toepassen van ton sur ton in beige, zwarte en groen

Bij Van Manen Keukens zien wij een ware trend in beige, zwarte en groene keukens. Tevens passen deze kleuren perfect in de ton sur ton-trend. Laat u zich daarom snel inspireren in deze favorieten.

Beige keukens stralen warmte en rust uit. Kies hiervoor een warme beige tint voor de muren en kasten, lichtere tinten voor het werkblad en de achterwand, en donkerdere tinten voor accessoires zoals barstoelen en keukengerei. Combineer matte beige kasten met een glanzend beige marmeren werkblad voor een luxueuze uitstraling.

Een zwarte keuken is modern en elegant. Kies diepzwart voor de kasten en het eiland, en gebruik antraciet of donkergrijs voor de werkbladen en achterwand. Glanzende zwarte tegels voor de achterwand en matzwarte metalen accenten voor handgrepen en kranen voegen diepte toe aan het ontwerp.

Groene keukens brengen een gevoel van frisheid en natuur. Kies een donkergroene tint voor de kasten en lichtere groentinten voor de muren en de achterwand. Olijfgroene accessoires en decoratie maken de look compleet. Combineer glanzend groene tegels met matte groene kasten en een werkblad van natuursteen in een groentint voor een harmonieus geheel.

Ton sur ton keuken bij Van Manen Keukens

Bij Van Manen Keukens begrijpen wij dat het toepassen van de ton sur ton-keukentrend vooralsnog een uitdagende taak kan zijn. In onze showroom in Barneveld nemen onze keukenspecialisten graag de tijd om uw wensen te bespreken en samen met u een ton sur ton keuken te creëren dat niet alleen stijlvol, maar ook functioneel is. Maak hier uw afspraak. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ