Maak een afspraak
De achterwand van een keuken

De achterwand van een keuken

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montage

Een eye-catcher of een praktische spatwand?

De achterwand van uw keuken kan bepalend zijn voor de uitstraling van de rest van de keuken. Wilt u gebruik maken van materiaal of prints die gelijk in het oog springen of wilt u liever iets wat praktisch is in gebruik? Er zijn nogal wat mogelijkheden wat betreft een achterwand voor uw keuken. Jaren geleden was het zeer gebruikelijk om te kiezen voor tegels op de achterwand van de keuken. Maar wat zijn de keuken trends van deze tijd? U leest het in dit blog.

Glazen achterwand

Of u nu van koken houdt of niet, het kan wel eens gebeuren dat het vuur net iets te hoog staat en de spetters alle kanten opvliegen. Een onderhoudsvriendelijke spatwand is dan de perfecte oplossing. Een glazen achterwand is makkelijk schoon te houden met een microvezeldoekje, wat warm water en eventueel wat schoonmaakmiddel. Een glazen achterwand staat vaak mooi in een strakke en moderne keuken. Ook zorgt glas vaak voor een ruimtelijke keuken, doordat het licht op het glas reflecteert.

Of toch tegels?

Ondanks dat het jaren geleden het meest gekozen materiaal was, is het vandaag de dag ook nog zeer populair. Dit komt omdat u met tegels alle kanten uit kunt. U kunt zelf de grootte, kleur en reliëf van de tegels bepalen, waardoor u zelf bepaalt welke stijl u kiest. Het nadeel van tegels als achterwand voor uw keuken is dat de voegen, na een tijdje, grauw kunnen worden. Maar daarentegen zijn tegels zeer makkelijk schoon te maken.

Een overloop van het keukenblad

Wat tegenwoordig een populaire keuze is, voor een spatwand in een keuken, is het door laten lopen van een keukenblad. Het materiaal van uw keukenblad wordt dan ook in de achterwand van uw keuken geplaatst. Een voordeel van deze optie is dat er geen vuil in de naden kan komen. Dit zorgt voor een rustige uitstraling in uw keuken, want de wand en uw keukenblad vormen één geheel.

Afwasbare verf

U denkt misschien, verf als spatwand voor een keuken? Ja, dat kan. En het is een van de meest voorkomende opties van dit moment. De muurverf is water- en vetafstotend waardoor het uitstekend als achterwand voor een keuken kan worden gebruikt. Is de wand na een tijdje niet meer netjes? Dan verf je het gemakkelijk opnieuw. De kleur van de verf kun je aan laten sluiten bij de rest van uw interieur, maar u kunt ook kiezen voor een hele felle kleur of zelfs krijtverf.

De juiste achterwand voor elke keuken

Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor een spatwand. Het is belangrijk om de achterwand bij de stijl van de keuken te laten matchen. Wilt u eerst nog meer inspiratie opdoen voor uw keuken? Dat kan! Bekijk onze pagina keuken inspiratie, verfijn uw selectie met uw stijl, vorm en kleur en bekijk de vele mogelijkheden. Of laat je wensen in onze showroom vertalen in een visueel ontwerp! Maak hier uw afspraak.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Gratis parkeren
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
WoonThema Centrum
van 7.000m²
Moderne kookeiland in kleine ruimte

“Op het moment dat we bij Van Manen Keukens over de vloer stapten, was het contact goed. Ze dachten bij Van Manen Keukens goed mee en vertaalden onze wensen in een uitstekend ontwerp.”

Joost en Anke Bekijk de foto's
Kookeiland rvs werkblad

“We wilden graag een originele opstelling en indeling, maar kwamen er zelf niet goed uit. Bart Jan was betrokken, luisterde goed naar onze wensen en vertaalde die in een uitstekend ontwerp.”

Familie Gundlach Bekijk de foto's
Een keuken met Mooie contrasten van kleur en materialen | Van Manen Keukens

“Van Manen Keukens nam de tijd voor ons, was betrokken en deskundig. Het resultaat mag er zijn!”

familie Van de Langenberg Bekijk de foto's
Wave
Miele
Arte
AEG
Dekker
Franke
BOSCH
Doeco
Hillstones
Pelgrim
10 tips!

Een keuken kopen is een belangrijke zaak, want deze gaat immers vele jaren mee. Om je op weg te helpen hebben wij 10 tips voor je samengesteld. Vul je e-mail in en ontvang de tips gelijk in je mailbox.