Maak een afspraak
Moderne zwarte keuken met kookeiland
Meer foto's

Moderne zwarte keuken met kookeiland

Toen Erik en Kim hun meer dan 100 jaar oude jachtopzienerswoning kochten, stond het vast dat de keuken een prettig middelpunt van hun huis moest worden. Na een grondige verbouwing en met hulp van Van Manen Keukens realiseerden ze hun ideale keuken: een moderne uitstraling met kookeiland die perfect aansluit bij hun liefde voor design en gezelligheid. We spraken met Kim over dit inspirerende keukenproject.

Van vervallen woning naar moderne keuken met kookeiland

Bij het betrekken van hun oude jachtopzienerswoning stonden Erik en Kim voor een grote uitdaging. “De woning was hoognodig toe aan een rigoureuze opknapbeurt en had een minimaal keukenblokje”, vertelt Kim. “Het hele huis moest aangepakt worden. We zijn op het moment van dit interview zelfs nog bezig met de laatste loodjes. Alleen de muren zijn blijven staan en de rest hebben we helemaal verbouwd.”

Inspiratie en ontwerp: een persoonlijke aanpak

Als liefhebbers van interieur en design wisten Erik en Kim precies wat ze wilden voor hun nieuwe keuken. “Ik hou erg van alles rondom interieur en dit was de tweede keer dat we het geluk hadden een keuken te mogen uitzoeken”, zegt Kim. “We wisten daarom al goed welke indeling voor ons werkt en welke apparaten we nodig hadden. Met hulp van een binnenhuisarchitect zijn we gaan schetsen en plattegronden van de woning gaan maken. Daarna gingen we naar Van Manen Keukens om onze ideeën verder uit te werken.”

Keuzes in apparatuur en materialen

Voor Erik en Kim was het belangrijk om apparatuur te kiezen die aansloot bij hun kookstijl. “We zijn geen keukenprinsessen die uren in de keuken staan, maar we houden wel van bakken en koken”, legt Kim uit. Ze kozen voor een grote oven en een Bora met geïntegreerde afzuiging. “Een combi-oven vonden we wat klein, en een magnetron gebruiken we nauwelijks. Daarom hebben we gekozen voor een mooie, goede oven die we echt vaak gebruiken.”

Oud met nieuw: een prachtig design

Wat betreft het design, koos het stel voor een unieke kleur op de achterwand. “De kleur komt van LAB PAINT en past perfect bij de oude stenen wand die we hebben opgeknapt. Het is een soort roestkleur, oranje bruinachtig. We wilden dat de nieuwe muur dezelfde sfeer uitstraalt als de rest van het huis.” De moderne keuken met kookeiland is niet alleen praktisch, maar ook heel gezellig! “Het kookeiland is echt het middelpunt van de keuken. We zitten er graag aan, of het nu is voor een snelle maaltijd, even wat werk verzetten op de laptop of een kop thee, het is echt genieten op deze plek.”

Samenwerking met Van Manen Keukens

“Vanaf het eerste ontwerp tot de uiteindelijke plaatsing ging alles goed”, sluit Kim af. “De communicatie was goed en ze namen echt de tijd om onze wensen te vertalen in een mooi ontwerp. De monteurs waren vriendelijk en alles werd zorgvuldig afgehandeld. Eventuele kleine problemen werden snel en professioneel opgelost.”

Lees meer
Stijl Modern /
Vorm Kookeiland /
Kleur Zwart /
Koken Inductie
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Josbert !

  • We hebben graag persoonlijk contact
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Showroom met veel inspiratie
Josbert
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ