Maak een afspraak
Sfeervolle donkere keuken
Meer foto's

Sfeervolle donkere keuken

Peter en Mariska besloten recent om een nieuw huis te bouwen. Een huis betekent niet alleen een nieuw dak boven het hoofd, maar ook een nieuwe keuken waarin functionaliteit en stijl hand in hand gaan. Mariska deelt haar ervaringen rondom hun nieuwe keuken in deze bijzondere binnenkijker. 

Mariska vertelt over de uitdaging die ze tegenkwamen bij het ontwerpen van de nieuwe keuken: “Onze keuken in ons oude huis was pas vier jaar oud, dus de vraag was: gaan we voor een vergelijkbare keuken of willen we iets anders? Heel veel mensen willen een kookeiland maar dat was voor mij niet ideaal. Ik maak soms gebruik van een rolstoel en dan is een hoekkeuken een stuk fijner.” Samen met hun architect ontwikkelden Mariska en Peter een uniek ontwerp dat perfect bij hun levensstijl past.

Bij de zoektocht naar een geschikte keukenpartner kwamen Mariska en Peter uiteindelijk bij Van Manen terecht. In een periode waarin fysiek bezoeken lastig was vanwege de pandemie, was Van Manen in staat om hun keukenwensen om te zetten in realiteit. “We hadden al een ontwerp vanuit de architect en we zochten naar een partij die ons daarmee verder kon helpen. Ze hebben het ontwerp stapsgewijs overgenomen en de keuken precies gemaakt zoals wij wilden!”

Het ontwerp van de keuken is doordacht en functioneel. Mariska legt uit: “We hebben nu gekozen voor een keuken aan twee kanten. Aan de ene kant hebben we hoge kasten en aan de andere kant het aanrecht, met een eettafel in het midden. De ruimte is erg hoog en had daarom echt een hoge kastenwand nodig. Vandaar dat die van ons wel drie meter hoog is. Verder hebben we een roestvrijstalen blad met een aangepaste kraan en een vaatwasser op hoogte. Tenslotte waren handgrepen zonder scherpe randen erg belangrijk aangezien ik door beperkingen last heb van mijn handen”, legt Mariska uit. “Nu hebben we aan de ene kant fijne handgrepen en aan de andere kant een greeploze oplossing.”

Gevraagd naar wat haar het meest gelukkig maakt in de nieuwe keuken, lacht Mariska en zegt: “De keuken ziet er heel mooi en strak uit, maar is ook heel functioneel. We wonen wat verder van onze vrienden en familie af dus als ze langskomen dan blijven ze vaak wat langer. Daarom ben ik heel blij met de ruime koelkast, grote lades en twee ovens in de keuken. Het maakt alles een stuk makkelijker! Het is een fantastische keuken geworden, helemaal zoals we hadden gehoopt”, vervolgt Mariska. “Het effect is groot en mensen die binnenkomen zijn vaak onder de indruk.”

“We hebben echt goed advies gekregen, en sommige dingen zijn zelfs beter uitgepakt dan we hadden verwacht. Ze hebben bijvoorbeeld op een slimme manier mooie lijnen in de kastenwand geïntegreerd. De plaatsing ging ook goed en we zijn heel blij met onze keuken!”

 

Lees meer
Stijl Modern /
Vorm L-keuken /
Kleur Zwart /
Koken Inductie
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Corstian!

  • We hebben graag persoonlijk contact
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Showroom met veel inspiratie
Corstian
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ