Maak een afspraak
Schoonmaakboost voor uw keuken

Schoonmaakboost voor uw keuken

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

De lente is in aantocht en dat betekent dat het tijd is voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak! Het is de perfecte gelegenheid om uw huis op te frissen en opnieuw te organiseren. Een van de belangrijkste ruimtes om aan te pakken tijdens de voorjaarsschoonmaak is de keuken. Hieronder vindt u enkele handige tips om uw keuken weer glanzend schoon te maken.

Keukenkastjes herindelen

Allereerst is het belangrijk om de keukenkastjes uit te ruimen en te reinigen. Verwijder alle items uit de kastjes en maak de planken en de binnenkant van de kastjes schoon met warm water en afwasmiddel. Voor echte hardnekkige vlekken kunt u gebruik maken van een (malamine) wonderspons. Vervolgens kunt u de items één voor één terugplaatsen en eventuele oude of ongewenste items weggooien of doneren.

Keukenapparatuur schoonmaken

Een ander belangrijk onderdeel van de voorjaarsschoonmaak in de keuken is het grondig reinigen van de keukenapparatuur. Maak de oven, magnetron en vaatwasser schoon met warm water en afwasmiddel. Gebruik eventueel een speciaal reinigingsmiddel om hardnekkige vlekken te verwijderen. Vergeet ook niet om de koelkast en vriezer schoon te maken en te ontdooien indien nodig.

Aanrechtblad en spoelbak reinigen

Tijdens de voorjaarsschoonmaak kan het reinigen van het aanrechtblad en de spoelbak in de keuken natuurlijk niet ontbreken. Zorg voor een opgeruimd aanrechtblad en maak met een milde reiniger het aanrechtblad schoon. Gebruik geen agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel of ammoniak, die het oppervlak kunnen beschadigen.

Reinigen van het werkblad

Neem het werkblad dagelijks af met lauw water en  een vochtige doek en droog het na met een schone droge doek. Hardnekkige vlekken verwijder je het beste met een huishoud – sopje of met een Melamine spons! (geen agressieve middelen)

Schoonmaken van RVS spoelbak

het schoonmaken van RVS blijft een vervelend klusje, zelfs met de juiste middelen, het is aan te raden om dagelijks onderhoud aan de RVS spoelbak te doen. Het is voldoende als je elke dag even een sopje door de gootsteen haalt en etensresten verwijderd. (Ook met zeepsop kun je RVS spoelbak reinigen en laten glimmen. Wrijf de spoelbak goed in met de doek en houd hierbij rekening dat je meegaat met de nerven van het RVS. Daarna even goed naspoelen met heet water en drogen met een droge schone microvezeldoek.

Schoonmaken van een gecoate spoelunit

voor dagelijks onderhoud en ter verwijdering van koffie – thee – vetaanslag. Wordt geadviseerd om een PH neutraal schoonmaakmiddel te gebruiken of alleen schoon lauw water met eventueel toevoeging van een zachte zeep. Droog de spoelbak af na de reiniging om kalkafzetting te voorkomen. (nooit een spoelbak met een spons schoonmaken)

In het algemeen

Neem de spoelbak dagelijks af met een doek en wat afwasmiddel. Spoel altijd grondig na met lauwwarm water en maak het droog met een schone droge doek of keukenpapier. Hierdoor worden resterende vuil en eventuele zeep- en waterresten geabsorbeerd.

 

Handdoeken, theedoeken & pannenlappen

Tot slot is het belangrijk om de keukendoeken, vaatdoeken en pannenlappen te vervangen of te wassen. Keukendoeken en vaatdoeken kunnen snel bacteriën en geuren vasthouden, dus het is belangrijk om ze regelmatig te vervangen of te wassen.

Begin nu met uw voorjaarsschoonmaak!

Al met al is de voorjaarsschoonmaak in de keuken een belangrijke taak die u niet mag overslaan. Door uw keuken grondig te reinigen en te organiseren, creëert u een schone en gezonde omgeving om te koken en te eten. Gebruik bovenstaande tips om uw keuken weer glanzend schoon te maken. Zo kunt u nog langer genieten van uw droomkeuken!

 

 

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ