Wilt u een nieuwe keuken kopen? Wij vertellen je hieronder o.a.:
- wat jouw keukenapparatuur nou eigenlijk aan energie verbruikt en wat dit kost
- welke mogelijkheden je hebt in jouw (nieuwe) keuken
1. Heeft het kiezen van Quooker invloed op de energierekening?
“Nee. Een gemiddeld huishouden gebruikt 1000 liter kokend water per jaar. Per dag verbruikt de Quooker stand-by €0,05. De Quooker houdt 3 tot 7 liter water op een temperatuur van 110 graden om op ieder moment van de dag direct kokend water te kunnen voorzien. Dat gebeurt in een reservoir onder het aanrecht dat vacuümgeïsoleerd is waardoor de warmte nergens naartoe kan. Door de reservoir heeft een Quooker maar 10 watt aan energie nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te houden. De kosten om water te koken met een Quooker zijn dus lager dan met de waterkoker of met een fluitketel.”
2. Is het nog mogelijk om een gaskookplaat aan te schaffen?
“Als er in jouw woning nog een gasaansluiting aanwezig is, dan kan dat zeker nog. Het duurt nog enkele jaren voordat het gas volledig verdwijnt en is omgezet naar andere energievoorzieningen. Er zijn zelfs producenten die bij aankoop van een gaskookplaat 10 jaar gas-garantie geven. Mocht het dan zo zijn dat je binnen 10 jaar na aankoop geen gas meer hebt, de gaskookplaat door een inductieplaat vervangen kan worden. Het verschilt per gemeente hoe snel dit verandert. Gemeente Barneveld heeft bijvoorbeeld aangekondigd volgend jaar met een concreet jarenplan te komen om huizen in de gemeente aardgasvrij te krijgen. Daarom kan het interessant zijn om nu alvast naar alternatieven te kijken. Je kan bijvoorbeeld al kiezen voor een inductiekookplaat. Met een inductiekookplaat wordt koken veiliger, duurzamer, schoner en ook behoeft het minder onderhoud. Een aantal jaar geleden werd de gaskookplaat als populairst gekenmerkt. Op dit moment wordt de inductie het meest verkocht.”
3. Een kookplaat met afzuiging. Kan dat ook in mijn keuken?
“Ja, dat is in iedere keuken mogelijk. De recirculatiesystemen van afzuiging zijn tegenwoordig zodanig ontwikkeld dat de afvoer naar buiten niet meer nodig is. Dat heeft als voordeel dat de kookplaat overal geplaatst kan worden. Dat kan voor het raam, in een kookeiland of op elke andere plek in de keuken. De hangende afzuigsystemen zijn tegenwoordig vervangbaar door onopvallende afzuigsystemen. Ook bovenkasten zijn onnodig. Door deze voordelen is het kiezen van een innovatief afzuigsysteem gemakkelijk gemaakt. Wij geven graag advies op maat en bekijken daarom eerst jouw persoonlijke situatie om bijvoorbeeld een kookplaat met afzuiging of een plafondunit te kiezen.”
4. Hoe wordt de montage van de keuken geregeld?
“Van Manen Keukens heeft een montageteam dat de keuken installeert. Nadat u een keuken heeft aangeschaft, wordt je door onze planner gebeld om een afspraak voor de montage te maken. Het installeren kan dan op de afgesproken dag en tijd beginnen. Mocht je tijdens het installeren van de keuken vragen hebben, kun je deze gerust aan onze monteurs stellen. Jouw persoonlijke adviseur staat uiteraard ook altijd klaar om vragen te beantwoorden. Jouw persoonlijk adviseur is degene die je vanaf de oriëntatie tot aan implementatie van de keuken begeleidt.”
5. Is het mogelijk om meerdere Van Manen producten te kopen: vb. Van Manen Keuken met een Van Manen vloer of badkamer?
“Natuurlijk. Van Manen Woon Thema Centrum bestaat uit zeven afdelingen die samen onder een dak opereren. We werken onderling veel samen en kunnen daardoor gemakkelijk afspraken en planningen op elkaar afstemmen. Dat kan erg voordelig zijn bij een verbouwing.”
Heb je vragen of wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van uw nieuwe keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak of kom gezellig een dagje langs in onze keuken showroom.