Maak een afspraak
Alles over de prijs van een nieuwe keuken

Alles over de prijs van een nieuwe keuken

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Bent u aan het verbouwen of heeft u een nieuwe woning gekocht? Dan is de kans groot dat er een nieuwe keuken moet worden geplaatst. De kosten van een keuken zijn vaak hoog, maar hoe wordt deze prijs berekend, en wat is dan een hoge en lage prijs? U leest in dit blog over de extra kosten of eventuele besparingen bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

Allereerst, wat zijn de kosten van een nieuwe keuken?

Een van de belangrijkste vragen die bijna iedereen heeft: Wat kost een nieuwe keuken? Alhoewel hier géén eenduidig antwoord op te geven is, hebben wij getracht te kijken naar wat er gemiddeld genomen wordt genoemd in de eerste resultaten van Google. Aan de hand van 10 websites komt de gemiddelde prijs van een nieuwe keuken neer op 4.500,- tot 20.000,- als indicatie. Wat neerkomt om 14.500,- gemiddeld voor een keuken.

De prijsfactoren bij het kopen van een nieuwe keuken

Als u eenmaal hebt besloten een nieuwe keuken aan te schaffen, wilt u natuurlijk dat al uw wensen werkelijkheid worden. De kosten van een nieuwe keuken wordt berekend aan de hand van verschillende factoren:

  • Het formaat van de keuken
  • De opstelling van de keuken
  • De apparatuur (in combinatie met het merk)
  • Materiaal keukenblad
  • Materiaal keukenkastjes
  • Eventuele sloop- of montagekosten

Naast dat de keuken zelf een prijskaartje heeft, zijn er vaak ook bijkomende kosten. Denk bijvoorbeeld aan het omleggen van stroom en leidingen of het afwerken van de keuken met stucwerk. Bij van Manen Keukens helpen wij u graag bij het hele traject. Alles wordt van A tot Z voor u geregeld.

Besparen op een keuken

U bent misschien benieuwd naar de onderdelen in een keuken waar u op kunt besparen. Wij geven u hieronder enkele tips, die u helpen de prijs van een keuken te verlagen.

Tip 1: Het werkblad van een keuken zorgt vaak voor een hogere prijs. Keukenbladen zijn er namelijk in verschillende materialen, kleuren en diktes. Een vaak gekozen keukenblad is van kunststof, deze is betaalbaar, sterk en makkelijk in onderhoud.

Tip 2: De prijs van keukenapparatuur kunt u zo duur maken, zoals u zelf wilt. Kiest u voor alleen maar topmerken zoals Miele of Gaggenau, dan bent u duurder uit. U kunt daarom ook besparen op de apparatuur in uw keuken.

Tip 3: Als u zelf handig bent kunt u ook geld besparen. U kunt bijvoorbeeld zelf u oude keuken demonteren en de muren rondom de nieuwe keuken zelf verven of stukken. Wij begrijpen dat dit niet voor iedereen is weggelegd en helpen u daarom graag bij de verschillende werkzaamheden rond uw nieuwe keuken.

Uw wensen vertalen naar een ontwerp

Natuurlijk is het opstellen van een prijs volledig afhankelijk van de verschillende mogelijkheden die wij u kunnen aanbieden. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de keuzes bij het uitzoeken van een nieuwe keuken, nodigen wij u graag uit bij ons in de showroom. Daar kunt u de verschillende kleurstalen, keukenapparaten en materialen bekijken. En realiseren wij samen uw droomkeuken. Wilt u inspiratie opdoen? Vraag dan ons gratis inspiratie magazine aan.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ