Maak een afspraak
Alles over de prijs van een nieuwe keuken

Alles over de prijs van een nieuwe keuken

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montage

Bent u aan het verbouwen of heeft u een nieuwe woning gekocht? Dan komt het regelmatig voor dat er een nieuwe keuken moet worden geplaatst. De kosten van een keuken zijn vaak hoog, maar hoe wordt deze prijs berekend? U leest in dit blog over de extra kosten of eventuele besparingen bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

De factoren bij het kopen van een nieuwe keuken

Als u eenmaal hebt besloten een nieuwe keuken aan te schaffen, wilt u natuurlijk dat al uw wensen werkelijkheid worden. De prijs van een nieuwe keuken wordt berekend aan de hand van verschillende factoren:

  • Het formaat van de keuken
  • De opstelling van de keuken
  • De apparatuur (in combinatie met het merk)
  • Materiaal keukenblad
  • Materiaal keukenkastjes
  • Eventuele sloop- of montagekosten

Naast dat de keuken zelf een prijskaartje heeft, zijn er vaak ook bijkomende kosten. Denk bijvoorbeeld aan het omleggen van stroom en leidingen of het afwerken van de keuken met stucwerk. Bij van Manen Keukens helpen wij u graag bij het hele traject. Alles wordt van A tot Z voor u geregeld.

Besparen op een keuken

U bent misschien benieuwd naar de onderdelen in een keuken waar u op kunt besparen. Wij geven u hieronder enkele tips, die u helpen de prijs van een keuken te verlagen.

Tip 1: Het werkblad van een keuken zorgt vaak voor een hogere prijs. Keukenbladen zijn er namelijk in verschillende materialen, kleuren en diktes. Een vaak gekozen keukenblad is van kunststof, deze is betaalbaar, sterk en makkelijk in onderhoud.

Tip 2: De prijs van keukenapparatuur kunt u zo duur maken, zoals u zelf wilt. Kiest u voor alleen maar topmerken zoals Miele of Gaggenau, dan bent u duurder uit. U kunt daarom ook besparen op de apparatuur in uw keuken.

Tip 3: Als u zelf handig bent kunt u ook geld besparen. U kunt bijvoorbeeld zelf u oude keuken demonteren en de muren rondom de nieuwe keuken zelf verven of stukken. Wij begrijpen dat dit niet voor iedereen is weggelegd en helpen u daarom graag bij de verschillende werkzaamheden rond uw nieuwe keuken.

Uw wensen vertalen naar een ontwerp

Natuurlijk is het opstellen van een prijs volledig afhankelijk van de verschillende mogelijkheden die wij u kunnen aanbieden. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de keuzes bij het uitzoeken van een nieuwe keuken, nodigen wij u graag uit bij ons in de showroom. Daar kunt u de verschillende kleurstalen, keukenapparaten en materialen bekijken. En realiseren wij samen uw droomkeuken. Wilt u inspiratie opdoen? Vraag dan ons gratis inspiratie magazine aan.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Gratis parkeren
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
WoonThema Centrum
van 7.000m²
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Lifestyle
Gaggenau
Pronorm
Wave
BOSCH
Franke
BORA
Siemens
AEG
Dekker
Afspraak maken!

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Uiteraard treffen wij gepaste maatregelen. Ons team staat voor u klaar! Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  • MM slash DD slash JJJJ