Maak een afspraak
Alles over de verschillende soorten ovens voor uw keuken

Alles over de verschillende soorten ovens voor uw keuken

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Een oven, onmisbaar in de hedendaagse keukens. Er zijn verschillende soorten ovens met ieder zijn eigen voordelen. Welke oven geschikt is voor u hangt af van uw manier van koken. Weet u nog niet welke oven passend is voor uw keuken? Geen probleem. Wij informeren en adviseren u graag over de verschillende type ovens. Lees snel verder en ontdek wat er bij u past!

De verschillende soorten ovens

Elke oven kent zijn voordelen, om de keuze wat makkelijker te maken vindt u hieronder een overzicht van de verschillende ovens.

Heteluchtoven

Bereidt u graag ovenschotels? Dan is een heteluchtoven misschien een geschikte optie voor u. De hete lucht wordt namelijk gelijkmatig verspreidt over de gehele oven. Daarnaast is deze oven ideaal om meerdere gerechte tegelijkertijd klaar te maken.

Stoomoven

Wilt u uw gerechten op een gezonde manier bereiden? Kies dan voor een stoomoven, waarbij u eenvoudig groenten, vlees en vis kunt klaarmaken. Deze oven is zeer populair onder chef-koks.

Magnetronoven

Ideaal voor als u vaak een magnetron gebruikt, maar ook gebruik wilt maken van de functies van een oven. U maakt daarmee gebruik van één apparaat, wat natuurlijk ruimte in uw keuken scheelt!

Elektrische oven

Deze oven werkt, zoals de naam al zegt, op elektriciteit in plaats van gas. Hierdoor worden uw gerechten sneller verwarmt dan een gasoven.

Combi-oven: Waar bij een magnetronoven de nadruk ligt op de magnetronfuncties, ligt dit bij een combi-oven op de functies van een oven. Handig voor het maken van lasagnes, ovenschotels en taarten, maar ook voor het opwarmen van de restjes!

Eenvoudige of multifunctionele oven

Een multifunctionele oven heeft, zoals de naam al zegt, meerdere standen. Denk naast boven- en onder warmte bijvoorbeeld aan: ontdooi- en verwarmfuncties, stoommogelijkheden en het gebruiken van hete lucht. Een eenvoudige, ook wel conventionele oven genoemd, is daarentegen wat simpeler. Deze oven verwarmt namelijk met boven- en onderwarmte en heeft daarnaast vaak een grillstand.

Moderne ovenapparatuur

De ovens van tegenwoordig zijn uitgerust met functies om het koken én schoonmaken gemakkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een zelfreinigende functie, een eenvoudige tiptoetsbediening, kinderveilige deurtjes, speciale vooraf ingestelde kookprogramma’s en soft close deursluiting.

Keuken inspiratie opdoen

Wilt u de verschillende ovens in het echt beoordelen? Kom dan langs in onze showroom, waar wij samen u droomkeuken realiseren.U vindt op onze keuken inspiratie pagina de nieuwste afgeleverde keukens. Van klassiek tot landelijk en modern tot tijdloos.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ