Maak een afspraak
Alles over een spoelbak voor uw keuken

Alles over een spoelbak voor uw keuken

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Dan is het uitzoeken van een spoelbak misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het tegenwoordig een zeer mooie accessoire in het keukenontwerp. Wij vertellen u in dit blog graag meer over de verschillende modellen, kleuren en materialen.

Welke spoelbakken zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten spoelbakken: de opbouwspoelbak, de vlakinbouw spoelbak en de onderbouw spoelbak. Vanwege de opstaande rand passen wij de opbouwspoelbak bij voorkeur niet toe, omdat het water niet makkelijk van het werkblad in de spoelbak kan worden geveegd. De vlakinbouw spoelbak is daarentegen vlak met het aanrechtblad. Hierdoor is de spoelbak makkelijk in onderhoud en veegt u vuil en water makkelijk de spoelbak in. De onderbouw spoelbak wordt onder het werkblad gemonteerd, wat een fraaie uitstraling geeft. De rand van het werkblad is daardoor wel wat kwetsbaarder.

De kleur van de spoelbak

Een van de meest gekozen kleuren voor een spoelbak is RVS. Het is tijdloos en ook zeer duurzaam. Toch zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een zwarte spoelbak. We zien deze spoelbakken vaak terug in moderne keukens, voor een extra strak en egaal effect. Bij zwarte spoelbakken is het goed om vooraf te realiseren dat kalkaanslag sneller zichtbaar is. Daarnaast is het basismateriaal van een zwarte spoelbak belangrijk. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar metallic keuken accessoires zijn een échte keukentrend. Vaak zien we een metallic koper- of goudkleurige spoelbak in combinatie met een bijpassende keukenkraan. Zo wordt het een echte eye-catcher in uw keuken!

Rond, vierkant of rechthoekig?

Het is afhankelijk van de stijl van uw keuken, maar heeft u al nagedacht over de vorm van uw spoelbak? Tegenwoordig zien we bij het uitzoeken van een nieuwe keuken, vaak de keuze voor een rechthoekige spoelbak. Deze zijn lekker groot en geliefd door het strakke uiterlijk. Het grote voordeel van een spoelbak met ronde hoeken is dat deze geen last heeft van hardnekkig vuil, wat moeilijk verwijderd kan worden. Naast de rechte spoelbak zijn er ook nog de ronde, anderhalve en dubbele spoelbakken.

De juiste spoelbak kiezen

Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de perfecte spoelbak voor uw nieuwe keuken. Om tot de juiste spoelbak te komen kunt u alvast nadenken over bovenstaande keuzes. Wij helpen u graag uw droomkeuken te realiseren. U bent daarom van harte welkom in onze showroom in Barneveld.

 

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ