Maak een afspraak
Eikenhouten keuken met kookeiland
Meer foto's

Eikenhouten keuken met kookeiland

Voor dit opgroeiend gezin in een gerenoveerde boerderijwoning in Uddel plaatsten wij deze stoere en leefbare keuken. De eenheid van het eiken in de keuken, in de bouwkundige elementen en in andere eiken details is goed te zien. De noeste stoerheid en de rust die het geheel uitstraalt is treffend!

De wens van deze mensen was om voor hun jonge gezin een stoere, sterke en leefbare keuken als middelpunt in het huis te realiseren, wat een geheel moest gaan vormen met de rest van de ruimte.

Josbert Goudriaan: “dat ik voor stoer eikenhout moest kiezen was mij al gauw duidelijk. Deze klant had hier een voorliefde voor: hij werkte hobbymatig al graag met hout en wilde in de woning zelf ook deuren, kasten, draagconstructies en meerdere onderdelen maken. Dat is ook goed te zien door o.a. de schappen in de pantry, de vensterbanken, de lamp boven het eiland en de kapstok in de bijkeuken.

Familie Boeve wilde vooral een leefbare keuken die een stootje kon hebben. Ik koos voor gelakt gefineerd eikenhout. Dit is zeer sterk en vormvast. Om alles in één kleur eiken te doen zou het wel wat braaf en veilig worden, maar we kozen ervoor om als contrast de hogekastcompositie in zwart gelakt eiken uit te voeren. Dit vormt een eenheid met de zwarte stalen deuren en geeft precies het contrast dat leidt tot een krachtig geheel! De grepen op de fronten, de kraan en de ovens zijn daarom ook in zwart uitgevoerd. Om de stoerheid en leefbaarheid te benadrukken kozen we voor een dik betonnen werkblad. Gewoon in de kleur zoals het mijns inziens moet zijn: grijs.

We kozen voor een directe kookafzuiging in de kookplaat van Bora zodat er geen schouw toegepast hoefde te worden zodat de ruimtelijkheid en balans in dit ontwerp geweldig tot zijn recht komt. Het mooie was ook dat er door de goede communicatie tussen ons, de klant en de aannemer tijdens het bouwtraject afspraken konden worden nagekomen om bouwkundig de luchtafvoer door de kruipruimte naar buiten te realiseren. Het is bijzonder leuk om samen met de creativiteit van een klant iets te realiseren waarbij we kunnen zeggen dat dit echt een gezamenlijk tot stand gekomen is”.

Familie Boeve werd positief verrast door dit ontwerp en uitvoering. “Vooral hoe er een eenheid werd gemaakt van onze verschillende wensen, de juiste en correcte aanpak na onze opdracht en de gerealiseerde plaatsing, de goede communicatie en samenwerking m.b.t. de door ons aangeleverde onderdelen geven ons echt het goede gevoel; onze keuken staat als een huis!”

Lees meer
Stijl Modern / Landelijk Kookeiland
Vorm Kookeiland /
Kleur Eikenhout / Grijs
Koken Inductie
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Josbert !

  • We hebben graag persoonlijk contact
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Showroom met veel inspiratie
Josbert
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ