Maak een afspraak
Kookeiland met hoge wandkasten
Meer foto's

Kookeiland met hoge wandkasten

In dit appartement in Garderen waar het karakter van de Veluwe duidelijk naar voren komt, realiseerden wij samen met klant en aannemer Van de Kolk deze aansprekende keuken die een eenheid vormt met de gehele invulling van het complete interieur.

Na een zwerftocht in verschillende delen van ons land, wilde familie Van der Sijpt nog eenmaal verhuizen en investeren in rust, ruimte en een heerlijke woonomgeving. Centraal gelegen in het midden van het land, waar kinderen en vrienden ruim ontvangen konden worden. Zo vonden zij een nieuwbouwappartement in Garderen dat gebouwd werd door Van de Kolk. Voor hun nieuwe appartement zochten zij een keukenopstelling bij een partij waar betrouwbaarheid, vakmanschap, ontwerp en mooie materialen het belangrijkst is. Door de uitstekende jarenlange samenwerking tussen de aannemer en Van Manen Keukens werd er al snel een afspraak met ontwerper Josbert Goudriaan gemaakt.

Josbert Goudriaan: “Deze mensen wilden een royale en strakke opstelling, waarbij er makkelijk met 2 of 3 man gekokkereld kon worden; bovendien moest het een monument in de Living worden die een eenheid moest vormen met het totale interieur. Zij hielden van strak, functioneel en niet te nadrukkelijk aanwezig. Symmetrie brengt rust, dus ik koos in de wandcompositie hoge kasten met daarin veel bergruimte en ruimte voor veel apparatuur. De ene oven links en de andere rechts met in het midden een pantry voor de luchtigheid met bijkomend voordeel: extra werkruimte en de mogelijkheid voor extra apparatuur zoals koffiemachine, blender en wat dies meer zij.

Ik hoefde geen rekening te houden met de afvoer van de afzuigkap, omdat dit een balans- geventileerde woning is, koos ik voor een Neff inductiekookplaat met kookveldafzuiging; lekker ruimtelijk dus in het eiland gepositioneerd. Verder een groot werkeiland als monument met aan één kant een luchtige zitnis. Ik advieseerde een strak front, echter wel met eikenstructuur om de link te leggen met het landelijke; wel in de eigentijdse kleur zwart – zo krijgt het geheel meer grandeur – omdat deze kleur ook voorkomt in de kozijnen en details van het interieur. Voor het werkblad in keramiek is gekozen voor een warme tint grijs; dit vormt net genoeg contrast met het zwart zodat hier uiteindelijk een compositie is ontstaan die harmonieert in het geheel.”

Familie Van der Sijpt: “We wonen nu hier 4 maanden en we zijn werkelijk zeer content met deze keuken. Natuurlijk moet je even wennen omdat het zo anders is als we gewend waren, maar dat we zo snel al zoveel plezier hieraan beleven hadden we echt niet gedacht. We kijken zeer positief terug op Van Manen Keukens: van ontwerp tot uitvoering: alles klopte gewoon, en hoe zij qua begeleiding met de aannemer alles onderling kortsloten was voor ons een openbaring. Een dikke ‘Chapeau’ – Van Manen: ga zo door, jullie hebben er een ambassadeur bij!”

Lees meer
Stijl Modern /
Vorm Kookeiland /
Kleur Zwart /
Koken Inductie
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Josbert !

  • We hebben graag persoonlijk contact
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Showroom met veel inspiratie
Josbert
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ