Maak een afspraak
De mogelijkheden in keukenfronten

De mogelijkheden in keukenfronten

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Keukenfronten geven uw keuken die unieke uitstraling. De opties in keukenfronten zijn ontelbaar, omdat uw smaak eenmaal zeer persoonlijk is. Gaat u bijvoorbeeld voor een donkere houtstructuur als trending keuze? Of kiest u liever voor een greeploze keuken met betonnen fronten? Laat u zich in deze blog inspireren door de meest geadviseerde keukenfronten.

Het keukenfront vormt samen met het werkblad het geheel van uw keuken. Als belangrijk onderdeel van uw kookovertrek, moet u goed nadenken over de stijl en het gebruik ervan. Elk soort materiaal in keukenfronten kent namelijk haar eigenschappen. Geeft u voorrang aan onderhoudsvriendelijkheid, bestandheid tegen krassen of efficiënt schoonmaken? Hieronder vindt u de belangrijkste eigenschappen van de meest trending materiaal van dit moment: kunststof, hout, lak, beton en glas.

Kunststof keukenfronten

Ten eerste is kunststof met gelaagde spaanplaten of MDF (geperste houtvezels) zeer populair. De afwerking van melamine dient als goede basis voor keukenfronten in alle kleuren en houtimitaties. Een perfecte uitkomst om uw keukeninterieur geheel naar eigen smaak in te richten. Ook is dit sterke materiaal behoorlijk kras- en kleurvast. Naast deze goede eigenschappen, zijn kunststof keukenfronten met melamine afwerking ook budgetvriendelijk.

Houten keukenfronten

Elk stuk massief en gefineerd hout is uniek. De verschillende structuur en kleuren van dit natuurproduct geven uw landelijke of industriële keuken dat individuele, unieke karakter. Omdat hout een levend en dus bewegend materiaal is, bestaan deze robuuste keukenfronten uit meerdere vaste houtlagen. Hierdoor ontkomt u zichtbare verbuiging in het hout. Ook gaat u het inkrimpen en of uitzetten tegen door een ideale luchtvochtigheidsgraad van 50 tot 70 procent in uw keuken.

Lak keukenfronten

Gaat uw voorkeur uit naar een minimalistische, moderne keuken? Overweeg dan keukenfronten in mat, hoogglans of zijdeglans lak. Deze type strakke keukenfronten kennen MDF als grondplaat en worden afgewerkt met een bovenste laag lak. Lak typeert zich voor eenheid in uw keuken en biedt keuze in ontelbare kleuren. Een nadeel van lak fronten is dat (vinger)vlekken sneller zichtbaar zijn. Daarentegen is het materiaal wel gemakkelijk schoon te houden, waardoor uw keuken weer fris en als nieuw aanvoelt.

Betonnen keukenfronten

Zoekt u naar een stoere keuken, dan vindt u dit bij een betonnen keuken. Betonnen keukenfronten geven een industrieel karakter. Beton of betonlook kent verschillende betonstructuren en kleurtinten. Zo zien wij grijs, wit en zwart veelal terug in eigentijds keukeninterieur. Dat beton een opkomende trend is, begrijpen wij maar al te goed. De robuustheid van beton is namelijk prachtig te combineren met warm hout. Naast een karakteristieke keuken, is beton ook krasvast en hitte-ongevoelig.

Keukenfronten bij Van Manen Keukens

Robuust, modern, karakteristiek of industrieel. De ontelbare mogelijkheden in keukenfronten geven persoonlijkheid aan uw keukeninterieur. Bij Van Manen Keukens helpen wij graag uw ultieme keuken met op wens gemaakte keukenfronten te ontwerpen en realiseren. Samen ontdekken wij wat u belangrijk en stijlvol vindt. Maak eenvoudig online een afspraak of bezoek onze keukenzaak in Barneveld.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ