2 juni 2020

7 tips voor een hygiënische keuken

Een goede hygiëne is belangrijker dan ooit. Zeker in de keuken. Het is niet alleen de plek waar je je handen wast, maar ook waar je het eten bereidt. 7 tips voor een écht hygiënisch schone keuken.

1. Goed je handen wassen

Via de handen kunnen ziekteverwekkers zich makkelijk verspreiden. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep, verklein je die kans. Hoe? Door je handen 20 seconden goed te wassen met zeep – binnen- én buitenkant! – en daarna goed af te drogen aan een schone doek of keukenrol.

2. Neem regelmatig het aanrecht af

Misschien wel de makkelijkste én belangrijkste hygiëneregel in de keuken: haal na elk gebruik even een doekje over het aanrecht. Je houdt de keuken zo niet alleen schoon en netjes, maar gaat ook de verspreiding van ziektekiemen tegen. Wees ervan bewust dat sommige virussen in ideale omstandigheden gemiddeld zo’n drie uur kunnen overleven.

3. Voorkom kruisbesmetting

Als je rauwe producten snijdt, zoals kipfilet of vis, gebruik dan niet dezelfde snijplank voor je groente. Gebruik het liefst verschillende of maak de snijplank tussendoor goed schoon. Bijvoorbeeld door deze snel te ontsmetten met kokend water uit de kokend waterkraan.

4. Elke dag een schone vaat- en theedoek

Ja, elke dag! Deze doeken zitten namelijk vol bacteriën. Zeker als je ze met hele gezin meerdere keren gebruikt. Zorg daarom altijd voor een schone doek en was op 60 graden waardoor alle bacteriën worden gedood. Maak je keuken ook nooit schoon met een gebruikte vaatdoek (of spons) want zo verspreid je bacteriën juist.

5. Houd je koelkast schoon

Om bacterievorming tegen te gaan, is het verstandig om je koelkast regelmatig schoon te houden. Dat hoeft echt niet iedere week, eens per maand is prima. Maar reinig de groentela wel vaker.

6. Maak je spoelbak en keukenkraan schoon

De gootsteen en kraan gebruik je de hele dag door. Niet zo gek dus dat je hier het meeste vuil aantreft. Je kunt dit makkelijk voorkomen door de gootsteen en keukenkraan elke dag schoon te maken. Veeg tussendoor spatten water weg met een stuk keukenpapier of met de vaatdoek – vooral bij de voet want daar ontstaan snel vervelende kalkvlekken. Zo blijven je spoelbak en kraan stralend schoon.

7. Onderhoud je keukenblad

Wist je dat niet elk keukenblad dezelfde schoonmaakvoorschriften heeft? Een massief houten keukenblad vraagt om een andere schoonmaakroutine dan een kunststof werkblad. Pas daarnaast op met desinfectiemiddelen bij uw keuken. Tips nodig? Je bent van harte welkom in onze show-room!

Tips voor hygiënisch koken Van Manen Keukens

 

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf bepalen wanneer mijn keuken geleverd en gemonteerd wordt?

Van Manen Keukens doet in eerste instantie een voorstel voor het leveren en monteren van de keuken. Dit wordt op weekbasis bepaald. Dit gaat uiteraard altijd in overleg. Wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent of een nieuwbouwwoning hebt, dan kijken we samen met jou naar een geschikte week voor levering. We houden je verder op de hoogte op welke datum en tijdvak we de keuken komen leveren.

Wanneer wordt de keuken ingemeten?

Meestal maken we, afhankelijk van de levertermijn, op korte termijn een afspraak met u voor het inmeten van de keuken. Dit zodat hierna alles bestel klaar gemaakt wordt.

Als u een nieuwbouwwoning heeft, dan moeten de binnenmuren er al staan om in te kunnen meten. Voor de voorlopige installatietekening gaan we uit van de maatvoering in de bouwtekeningen.

Hoe wordt de montage van de keuken geregeld?

Van Manen Keukens heeft een montageteam dat de keuken installeert. Nadat u een keuken heeft aangeschaft, wordt u door onze planner gebeld om een afspraak voor de montage te maken. Het installeren kan dan op de afgesproken dag en tijd beginnen. Mocht u tijdens het installeren van de keuken vragen hebben, kun u deze gerust aan onze monteurs stellen. Uw persoonlijke adviseur staat uiteraard ook altijd klaar om vragen te beantwoorden.

Hoe lang duurt het monteren van de keuken?

De montage van uw keuken neemt grofweg een hele werkdag in beslag, afhankelijk van de grootte van uw keuken. U kunt de monteur daarom meestal tussen 7.30 en 8.00 uur bij jou op de stoep verwachten. Het werkelijke tijdstip wordt uiteraard met u besproken.

Hoe kan ik vragen over een product stellen?

U kunt ons tijdens kantoortijden telefonisch bereiken via 0342-405363 of u kunt per e-mail een vraag stellen naar info@vanmanenkeukens.nl. U bent ook van harte welkom in onze showroom om u vraag te stellen. Onze serviceafdeling staat voor u klaar!

Mijn apparatuur werkt niet goed, wat nu?

Bij een storing word vaak een foutcode weergegeven die terug te vinden is in de handleiding met een omschrijving van het probleem. Mocht de storing aan de hand van deze informatie niet verholpen worden raden wij u aan een technicus in te schakelen. Voor de meeste merken apparatuur kunt u rechtstreeks op hun website terecht voor het maken van een afspraak. Indien gewenst zijn ook wij uiteraard bereid de storingsmelding voor u te melden.

Is Van Manen Keukens CBW-erkend?

Van Manen Keukens is CBW-erkend waarmee we gegarandeerde zekerheid bieden. Met deze CBW-erkenning hebben wij verkoopvoorwaarden die u extra goed beschermen bij de aankoop van uw keuken. Wilt u meer weten over wat deze CBW-erkenning inhoudt? Lees dan hier de woon garanties.