Maak een afspraak
7 tips voor een hygiënische keuken

7 tips voor een hygiënische keuken

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montage

Een goede hygiëne is belangrijker dan ooit. Zeker in de keuken. Het is niet alleen de plek waar je je handen wast, maar ook waar je het eten bereidt. 7 tips voor een écht hygiënisch schone keuken.

1. Goed je handen wassen

Via de handen kunnen ziekteverwekkers zich makkelijk verspreiden. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep, verklein je die kans. Hoe? Door je handen 20 seconden goed te wassen met zeep – binnen- én buitenkant! – en daarna goed af te drogen aan een schone doek of keukenrol.

2. Neem regelmatig het aanrecht af

Misschien wel de makkelijkste én belangrijkste hygiëneregel in de keuken: haal na elk gebruik even een doekje over het aanrecht. Je houdt de keuken zo niet alleen schoon en netjes, maar gaat ook de verspreiding van ziektekiemen tegen. Wees ervan bewust dat sommige virussen in ideale omstandigheden gemiddeld zo’n drie uur kunnen overleven.

3. Voorkom kruisbesmetting

Als je rauwe producten snijdt, zoals kipfilet of vis, gebruik dan niet dezelfde snijplank voor je groente. Gebruik het liefst verschillende of maak de snijplank tussendoor goed schoon. Bijvoorbeeld door deze snel te ontsmetten met kokend water uit de kokend waterkraan.

4. Elke dag een schone vaat- en theedoek

Ja, elke dag! Deze doeken zitten namelijk vol bacteriën. Zeker als je ze met hele gezin meerdere keren gebruikt. Zorg daarom altijd voor een schone doek en was op 60 graden waardoor alle bacteriën worden gedood. Maak je keuken ook nooit schoon met een gebruikte vaatdoek (of spons) want zo verspreid je bacteriën juist.

5. Houd je koelkast schoon

Om bacterievorming tegen te gaan, is het verstandig om je koelkast regelmatig schoon te houden. Dat hoeft echt niet iedere week, eens per maand is prima. Maar reinig de groentela wel vaker.

6. Maak je spoelbak en keukenkraan schoon

De gootsteen en kraan gebruik je de hele dag door. Niet zo gek dus dat je hier het meeste vuil aantreft. Je kunt dit makkelijk voorkomen door de gootsteen en keukenkraan elke dag schoon te maken. Veeg tussendoor spatten water weg met een stuk keukenpapier of met de vaatdoek – vooral bij de voet want daar ontstaan snel vervelende kalkvlekken. Zo blijven je spoelbak en kraan stralend schoon.

7. Onderhoud je keukenblad

Wist je dat niet elk keukenblad dezelfde schoonmaakvoorschriften heeft? Een massief houten keukenblad vraagt om een andere schoonmaakroutine dan een kunststof werkblad. Tips nodig? Je bent van harte welkom in onze show-room!

Tips voor hygiënisch koken Van Manen Keukens

 

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Gratis parkeren
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
WoonThema Centrum
van 7.000m²
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Een keuken met Mooie contrasten van kleur en materialen | Van Manen Keukens

“Van Manen Keukens nam de tijd voor ons, was betrokken en deskundig. Het resultaat mag er zijn!”

familie Van de Langenberg Bekijk de foto's
Kookeiland rvs werkblad

“We wilden graag een originele opstelling en indeling, maar kwamen er zelf niet goed uit. Bart Jan was betrokken, luisterde goed naar onze wensen en vertaalde die in een uitstekend ontwerp.”

Familie Gundlach Bekijk de foto's
Leight
BORA
Dekker
Pitt
AEG
Doeco
Siemens
Wave
BOSCH
Arte
10 tips!

Een keuken kopen is een belangrijke zaak, want deze gaat immers vele jaren mee. Om je op weg te helpen hebben wij 10 tips voor je samengesteld. Vul je e-mail in en ontvang de tips gelijk in je mailbox.