Handgrepen voor jouw keuken

Handgrepen hebben in de keuken voornamelijk en praktische functie, toch is het belangrijk om na te denken over welk type handgrepen jij in jouw keuken plaatst. Handgrepen lijken maar een klein detail, maar ze zijn stijlbepalend.

Handgrepen

Handgrepen moeten niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij het uiterlijk van jouw keuken. Er zijn verschillende soorten handgrepen:

Moderne keuken

Bij een moderne keuken is het vaak mooi om over te gaan naar greeploze kastjes en lades. Heeft jouw voorkeur handgrepen dan passen bij dit type keuken design handgrepen het best. Over het algemeen zijn dit type handgrepen voorzien van een stanggreep.

Klassieke keuken

Heb je een klassieke keuken? Mooie en sierlijke handgrepen geven jou keuken nog meer sfeer, naast handgrepen doen knoppen het over het algemeen ook goed in dit type keukens.

Landelijke keuken

Bij een landelijke keuken is er veel mogelijk op het gebied van handgrepen. Door de vele mogelijke inrichtingen binnen deze stijl kan er ook veel gedaan worden met handgrepen. Zowel robuuste grote handgrepen passen in dit type keuken als klassieke of moderne handgrepen.

Voordelen Handgrepen

Voordelen van keukens met handgrepen is dat de kastjes schoner blijven, je hoeft niet na te denken over hoe een kastje geopend moet worden. Er zit geen techniek in de kastjes verwerkt die storingen kunnen veroorzaken of ruimte kunnen innemen in het kastje. Daarnaast kun je de handgrepen volledig naar eigen smaak en stijl kiezen.

Greeploze keuken

In de moderne keuken zien we steeds vaker een strakke uitstraling waarbij handgrepen niet meer zichtbaar zijn. Er zijn verschillende manier om jouw  keuken greeploos te maken. Bijvoorbeeld door de tip-on techniek, hiermee hoef je alleen maar het kastje of de lade aan te tikken en hij springt voor je open. Een andere methode is door een greeplijst op de lade of kast te plaatsen, deze is niet geheel onzichtbaar maar valt een stuk minder op dan moderne grepen. Nog een andere optie is om de greep in de kastdeur of lade zelf te verwerken.

Voordelen greeploze keuken

Voordelen van een greeploze keuken zijn dat de ruimte groter en rustiger gaat lijken. De kastjes zijn gemakkelijk schoon te maken en er zitten geen uitstekende delen op de kastjes waar mensen zich aan kunnen stoten.

Welke handgrepen kies je voor jou keuken?

Handgrepen zijn sfeerbepalend voor jouw keuken, daarom is het belangrijk om te kijken naar het type keuken dat jij hebt, is deze klassiek, landelijk of modern? Vervolgens ga je kijken welke stijl handgrepen hier het beste bij passen. Zo passen robuuste handgrepen beter bij een landelijke of industriële keuken. Daarnaast zijn er vele soorten en maten handgrepen, wat heeft jouw voorkeur? Knoppen, handgrepen of misschien wel komgrepen. Hierbij is het slim om te kijken naar wat er past bij jouw handen, mocht je grote handen hebben dan zijn kleine grepen niet altijd even prettig. Tot slot moet jij het vooral mooi vinden, de grepen komen immers in jouw keuken aan de kastjes.

Zijn jouw handgrepen in de keuken wel aan vervanging toe? Of zoek je nog grepen voor jouw nieuwe keuken maar kom je er niet uit wat nu het beste bij jou inrichting past? Maak vrijblijvend een afspraak of kom langs in onze showroom.