Keukenkastjes in jouw keuken

De keukenkastjes in jouw keuken hebben natuurlijk voornamelijk een opbergfunctie. Echter zijn er talloze mogelijkheden om te variëren met de bovenkasten, onderkasten en ook losse kasten van je keuken. Zo kun je denken aan verschillende kleuren fronten, maar ook aan het materiaal van de keukenkastjes. De keuzemogelijkheden zijn eindeloos! In dit blog wordt beschreven wat de mogelijkheden zijn die je kunt overwegen om jouw droomkeuken te realiseren.

Materiaal van jouw keukenkastjes

Wat betreft het materiaal van de keukenkastjes kunnen we dit onderwerp verdelen in twee categorieën. Allereerst heb je het materiaal van de keukenkast zelf, de boven- en onderwand, de twee zijwanden en de achterwand. Daarnaast zijn er ook verschillende opties voor het materiaal van de frontjes van de keukenkasten.

Materiaal van de keuken

Voor het materiaal van de keuken zal je budget met name de doorslaggevende factor zijn. De meeste keukens bestaan namelijk of uit spaanplaat wat iets goedkoper is, of uit MDF (Medium-Density-Fibreboard) wat juist iets duurder, maar ook duurzamer en steviger is dan het normale spaanplaat materiaal. Ook ander materiaal is natuurlijk mogelijk, denk bijvoorbeeld aan massief eikenhout of HPL platen (een hittebestendig laminaatsoort).

Keukenfronten

Ook wat betreft de (afwerking van) de keukenfrontjes is er veel mogelijk. Zo kun je natuurlijk hetzelfde materiaal geven en het afwerken door middel van een (gekleurde) folie of lak. Daarnaast kan je ook kiezen voor andere materialen zoals hout, glas, acryl, steen of zelfs roestvrijstaal. Op deze wijze kun je met verschillende materialen jouw keuken een industrieel, landelijk, klassiek of juist heel modern karakter geven.

Kleuren van de keukenkastjes

Naast dat er met het materiaal van de keukenkastjes en frontjes gevarieerd kan worden is het ook mogelijk om dit te doen met de kleuren die je terug wilt laten komen in je keukeninterieur. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zwarte en houten tinten te combineren voor een industrieel uiterlijk of om dezelfde kleur terug te laten komen in verschillende contrasten. Ook

Het perfecte keukenkastje bepaal je gewoon zel!

Kortom, er is niet één standaard keukenkastje wat perfect is, dit is voor iedereen weer anders! Het is vooral belangrijk dat je de keukenkastjes uitzoekt die passen in het grotere geheel van jouw keuken. Heb of wil je bijvoorbeeld een landelijke keuken? Kies dan voornamelijk rustige, neutrale kleuren keukenkastjes voor jouw keuken zoals wit en grijs. Wil je de aandacht vestigen op jouw onderkasten van de keuken? Kies dan een opvallender design voor deze keukenkastjes en een neutraal design voor de keuken bovenkasten.

Welk keukenkastje komt er in jouw keuken?

Ben je geïnspireerd geraakt door deze blog? Of ben je gewoon benieuwd geworden naar alle verschillende opties met betrekking tot keukenkastjes? Maak vrijblijvend een afspraak of kom langs in onze showroom.