Maak een afspraak
Keukenkastjes in jouw keuken

Keukenkastjes in jouw keuken

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montage

De keukenkastjes in jouw keuken hebben voornamelijk een opbergfunctie. Echter zijn er talloze mogelijkheden om te variëren met de bovenkasten, onderkasten en ook losse kasten van je keuken. Zo kun je denken aan verschillende kleuren fronten, maar ook aan het materiaal van de keukenkastjes. De keuzemogelijkheden zijn eindeloos! In dit blog wordt beschreven wat de mogelijkheden zijn die je kunt overwegen om jouw droomkeuken te realiseren.

Materiaal van jouw keukenkastjes

Wat betreft het materiaal van de keukenkastjes kunnen we dit onderwerp verdelen in twee categorieën. Allereerst heb je het materiaal van de keukenkast zelf, de wanden. Daarnaast zijn er ook verschillende opties voor het materiaal van de fronten van de keukenkasten. Voor het materiaal van de keuken zal je budget met name de doorslaggevende factor zijn. De meeste keukens bestaan of uit spaanplaat dit is iets goedkoper, of uit MDF (Medium-Density-Fibreboard) wat juist iets duurder, maar ook duurzamer en steviger is dan het normale spaanplaat materiaal. Ook ander materiaal is natuurlijk mogelijk, denk bijvoorbeeld aan massief eikenhout of HPL platen (een hittebestendig laminaatsoort).

Keukenfronten voor jouw keuken

Wat betreft de (afwerking van) de keukenfrontjes is er veel mogelijk. Zo kun je hetzelfde materiaal als de rest van de kastjes gebruiken, zoals MDF of HPL en dit afwerken met een (gekleurde) folie of lak. Daarnaast kan je ook kiezen voor andere materialen zoals hout, glas, acryl, steen of zelfs roestvrijstaal. Hierdoor kun je met verschillende materialen jouw keuken een industrieel, landelijk, klassiek of juist heel modern karakter geven. Naast dat er met het materiaal van de keukenkastjes en frontjes gevarieerd kan worden is het ook mogelijk om dit te doen met de kleuren die je terug wilt laten komen in jouw keukeninterieur. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zwarte en houten tinten te combineren voor een industrieel uiterlijk of om dezelfde kleur terug te laten komen in verschillende contrasten. Dit is volledig naar jouw wensen te bepalen.

Welk keukenkastje komt er in jouw keuken?

Kortom, er is niet één standaard keukenkastje wat perfect is, dit is voor iedereen weer anders! Het is vooral belangrijk dat jij keukenkastjes uitzoekt die passen in de stijl van jouw keuken. Heb of wil je bijvoorbeeld een landelijke keuken? Kies dan voornamelijk rustige, neutrale kleuren keukenkastjes voor jouw keuken zoals wit en grijs. Wil je de aandacht vestigen op jouw onderkasten van de keuken? Kies dan een opvallender design voor deze keukenkastjes en een neutraal design voor de keuken bovenkasten.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit blog? Of ben je gewoon benieuwd geworden naar alle verschillende opties met betrekking tot keukenkastjes? Maak vrijblijvend een afspraak of kom langs in onze showroom.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Gratis parkeren
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
WoonThema Centrum
van 7.000m²
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Moderne kookeiland in kleine ruimte

“Op het moment dat we bij Van Manen Keukens over de vloer stapten, was het contact goed. Ze dachten bij Van Manen Keukens goed mee en vertaalden onze wensen in een uitstekend ontwerp.”

Joost en Anke Bekijk de foto's
Een keuken met Mooie contrasten van kleur en materialen | Van Manen Keukens

“Van Manen Keukens nam de tijd voor ons, was betrokken en deskundig. Het resultaat mag er zijn!”

familie Van de Langenberg Bekijk de foto's
Dekker
Pelgrim
Lifestyle
Miele
Franke
Pronorm
Siemens
ETNA
Wave
Arte
10 tips!

Een keuken kopen is een belangrijke zaak, want deze gaat immers vele jaren mee. Om je op weg te helpen hebben wij 10 tips voor je samengesteld. Vul je e-mail in en ontvang de tips gelijk in je mailbox.