Maak een afspraak
Greeploze keuken: welke soorten zijn er?

Greeploze keuken: welke soorten zijn er?

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Greeploze keuken: welke soorten zijn er?

Elke keukenstijl heeft een breed scala aan grepen die typerend zijn aan de betreffende stijl. Zo zie je in een klassieke keuken vaak mooie en sierlijke handgrepen terug, maar ook knoppen kom je hier tegen. Ook in een landelijke keuken zie je dit type handgrepen terug, net als de wat robuustere handgrepen. Denk hierbij ook aan materialen met een wat ruwere afwerking. De moderne keuken heeft steeds vaker een strakke uitstraling waarbij grepen nog wel eens het beeld kunnen breken. Als er niet wordt gekozen voor stanggrepen in deze keukens, dan is de keuken greeploos. Er zijn verschillende manieren om jouw keuken greeploos te maken.

Greeploze keukenkasten

Greeploze keukens kunnen omschreven worden als een moderne keukenstijl, met strakke lijnen en een minimalistische afwerking. Deze keukens zijn te herkennen aan, zoals de naam al zegt, de greeploze fronten. Geen knoppen of handgrepen, want less is more bij deze keukenstijl. Wil je een greeploze keuken, dan kan je kiezen uit verschillende systemen. Welke jij kiest, is vooral een kwestie van persoonlijke smaak.

Tip-on druksysteem

Hier zorgt een mechanisch druksysteem voor de opening van de kasten door zacht te tikken op de fronten. De keuze voor een aanraaksysteem is heel persoonlijk. Sommige mensen verkiezen het omwille van het gebruiksgemak. Het grootste voordeel is dat je geen ruimteverlies hebt. Dit type is de meeste greeploze van alle systemen.

Greeplijsten

Greeplijsten zijn lijsten die subtiel achter de fronten verwerkt zijn, waardoor ze greeploos lijken. Bij dit systeem wordt de lade of front iets lager gemonteerd dan het werkblad. De metalen profielen zijn dieper gemonteerd, waardoor ze niet zichtbaar zijn aan de buitenkant. Hierdoor heeft je hand genoeg ruimte én voldoende grip om de kast te openen.

Afgeschuinde fronten

Bij afgeschuinde fronten is er geen metalen greeplijst nodig. Door de afschuining is er voldoende ruimte voor je hand om de kasten open te schuiven. Het voordeel is dat vetplekken minder zichtbaar zijn, omdat vingers vooral de achterkant van het front aanraken. Niet voor niets is dit één van de meest populaire greeploze systemen.

Lange fronten

Fronten die langer zijn dan de kast zelf, hebben geen handvat nodig. Daardoor kan je ze onderaan moeiteloos vastgrijpen om ze te openen. Dit zorgt voor iets meer gebruikssporen, omdat je het front aanraakt met meerdere vingers tegelijkertijd. Door gebruik te maken van een microvezeldoekje kan je de vetplekken makkelijk verwijderen.

Ingefreesd handvat

Hier bestaat de ingebouwde greep uit hetzelfde materiaal en kleur dan het front. Doordat het handvat ingefreesd is, valt ze nauwelijks op. Bij dit semi-greeploze systeem zijn de vetplekken van vingers minder snel zichtbaar. De vingertippen raken het front niet, maar enkel de ingefreesd ruimte.

Bent u benieuwd naar de greeploze keuken? Wij helpen u graag verder. Maak een afspraak en kom langs in onze showroom!

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ