Maak een afspraak
Het schoonmaken van uw afzuigkap en kookplaat

Het schoonmaken van uw afzuigkap en kookplaat

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Als u een besluit een nieuwe keuken aan te schaffen, dan wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Uw keuken wordt dagelijks blootgesteld aan vet en vocht. Het is daarom, naast het dagelijks afnemen van uw aanrecht, belangrijk uw keuken goed reinigen, waaronder uw afzuigkap, kookplaat. We vertellen u er graag meer over!

Afzuigkap schoonmaken

Niet het makkelijkste deel om schoon te maken: de afzuigkap. Maar wel belangrijk als uw elke dag kookt. Het grootste deel van het vuil en vet verdwijnt via de afzuiger naar buiten. Er zijn een paar opties om uw afzuigkap schoon te maken:

De vaatwasser
Wilt u er zo min mogelijk werk mee hebben? Plaats de filters dan in uw vaatwasser. Let op! Het is belangrijk om eerst te controleren of uw filters de hitte, stoom en vaatwasblokjes aankunnen. Kunnen uw afzuigfilters in de vaatwasser? Plaats de vette kant naar onder en zet deze niet klem. Anders bestaat de kans dat de filters krom trekken.

Ontvetter
Heeft u geen vaatwasser of wilt u het liever met de hand schoonmaken? Maak dan gebruik van een ontvetter spray. Afhankelijk van het merk, kunt u de filters insprayen met de ontvetter, even 20 tot 30 minuten laten intrekken, afspoelen met heet water en de filters kunnen weer in uw afzuigkap worden geplaatst.

Schoonmaaksoda
Het is een goed middel om vetresten te verwijderen, maar een ramp voor aluminium. Gebruik dit middel daarom niet als uw afzuigfilters van aluminium zijn gemaakt. Voor de overige materialen is deze verhouding aan te raden: sopje met baking soda, een druppel afwasmiddel en heet water. Laat de filters van uw afzuigkap een tijdje staan en keer deze af en toe om. Even afspoelen en ze zijn klaar om weer in uw afzuigkap geplaatst te worden.

Koolstoffilters
Maakt u gebruik van een kookveldafzuigsysteem? Dan kan het zijn dat u na verloop van tijd onaangename geurtjes begint te ruiken. Dan wordt het tijd om uw koolfilter te vervangen. Weet u niet zeker of het koolfilter vervangen moet worden? Alle producten maken gebruik van een ingebouwde functie, die een lampje laat oplichten, als het koolfilter moet worden vervangen.

Het schoonmaken van uw kookplaat

Of u nu gebruikmaakt van een inductiekookplaat, keramische kookplaat of kookt op gas, u wilt natuurlijk zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van uw kookplaat. Met onderstaande 3 tips wordt dit dagelijkse klusje zeer gemakkelijk.

Verwijder aangekoekte of verbrande etensresten
Let op dat u bij een inductiekookplaat geen gebruik maakt van een kookplaatschraper, dit zal krassen veroorzaken.

Gebruik een sopje met vochtige doek
Gebruik geen schurende middelen, maar een sopje met een zachte doek.

Droog de kookplaat
Als uw kookplaat helemaal schoon is, veeg deze dan droog met een keukendoek of keukenpapier. Hiermee voorkomt u strepen.

Met deze informatie en handige tips is het schoonmaken van uw afzuigkap en kookplaat zo gebeurd. De belangrijkste regel is eigenlijk dat u uw keuken regelmatig schoonmaakt in verband met hygiëne. Lees ook onze blog waarin wij 7 tips geven voor een hygiënische keuken.

 

 

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ