Maak een afspraak
Van het gas af; bent u bekend met deze bijkomende voordelen?

Van het gas af; bent u bekend met deze bijkomende voordelen?

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

De overgang naar gasloos koken is een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om van het gas af te gaan en te koken op inductie. Deze ecologische keuze heeft een reeks praktische voordelen die het koken efficiënter en veiliger maken. In deze blog bespreken wij de bijkomende voordelen van koken op inductie, naast natuurlijk de vermindering van CO2-uitstoot.

Van het gas af

We beginnen met het grootste voordeel van koken op inductie. Het overstappen van koken op gas naar koken op inductie draagt aanzienlijk bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Traditioneel koken op gas stoot koolstofdioxide uit, een broeikasgas dat bijdraagt aan klimaatverandering. Door van het gas af te gaan en te kiezen voor inductie koken, vermindert u uw ecologische voetafdruk.

Hoge wandkasten met kookeiland

Energie-efficiëntie met koken op inductie

Door van het gas af te gaan, kunt u daarbij aanzienlijk besparen op uw energiekosten. Inductiekookplaten zijn namelijk opmerkelijk energie-efficiënt. In tegenstelling tot koken op gas, waarbij warmte verspreid wordt in de omgeving, verwarmen inductiekookplaten direct de pan. Dit betekent dat er minder energie verloren gaat en dat de kookplaat alleen energie gebruikt wanneer er een pan op staat.

Snelheid en precisie

Een ander voordeel van koken op inductie is de snelheid en precisie waarmee het werkt. Inductiekookplaten kunnen veel sneller opwarmen en afkoelen dan koken op gas. Dit betekent kortere kooktijden en meer controle over de temperatuur. Met een inductiekookplaat kunt u de temperatuur nauwkeurig instellen, waardoor u gerechten perfect bereidt.

Compacte keuken met kookeiland

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijke overweging in elke keuken. Koken op inductie biedt hierin een aanzienlijke meerwaarde. Omdat inductiekookplaten alleen de pan en niet de kookplaat zelf verwarmen, blijven de oppervlakken relatief koel. Dit vermindert het risico op brandwonden en maakt de keuken veiliger voor gezinnen met kinderen. Bovendien zijn veel inductiekookplaten uitgerust met automatische uitschakelmechanismen en panherkenning, waardoor het risico op ongelukken verder wordt verkleind.

Koken op inductie bij Van Manen Keukens

Wilt u van het gas af en de overstap maken naar een moderne, efficiënte en veilige manier van koken? Kies dan voor onze innovatieve keukenoplossingen bij Van Manen Keukens. Met onze expertise en oog voor detail zorgen wij ervoor dat uw keuken perfect aansluit bij uw wensen en behoeften. Breng een bezoek aan onze showroom in Barneveld en laat u inspireren door onze uitgebreide collectie. Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ