Maak een afspraak
Energie besparen in uw keuken met deze tips

Energie besparen in uw keuken met deze tips

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Energie besparen in uw keuken met deze tips

Besparen op uw energierekening? Met een aantal aanpassingen in uw keuken vermindert u gemakkelijk uw energiegebruik. Wat denkt u van een slimmere manier van koken, de plek van uw koelkast of een duurzaam energielabel? Deze wijzigingen zijn goed voor uw portemonnee én leveren een bijdrage aan het klimaat. In deze blog vindt u een aantal van deze besparende tips voor in uw keuken.

Energietips tijdens het koken

Er zijn veel manieren om handig energie te besparen in uw keuken. Kookt u bijvoorbeeld groente, rijst of pasta? Zorg er dan voor dat de pit hetzelfde formaat heeft als uw pan. Ook hoeft de pan minder lang aan als u het kookwater beperkt tot de nodige hoeveelheid en een deksel gebruikt. Hierdoor heeft uw kookplaat minder energie nodig. Kookt u nog op gas? Overweeg dan om te koken op inductie. Met een inductieplaat verwarmt u rechtstreeks uw pan en niet de gehele kookplaat. Bekijk de andere voordelen van koken op inductie.

Energiebesparende maatregelen

En, op welke plek bevindt uw koelkast zich? Waar uw koelkast staat, heeft invloed op het energieverbruik ervan. Plaats daarom deze in ieder geval tien centimeter van de muur af en vermijd een plekje naast de zon of verwarming. Dit verlaagt het energieverbruik. Ook voor de vriezer geldt een waardevolle besparingstip: ontdooi deze regelmatig. Hoe dikker de ijslaag in de vriezer, hoe harder uw vriezer moet werken.

Energielabels

Bovenstaande tips helpen het verminderen van uw energieverbruik. Maar, wilt u écht het verschil merken met een grote jaarlijkse besparing? Dan laten wij u graag kennismaken met de meest zuinige koel- en vriescombinaties. Energiekosten lopen niet alleen op bij oudere apparaten, maar ook bij een gemiddelde koel- en vriescombinatie. Een model uit 2010 verbruikt bijvoorbeeld gemiddeld 337 kWh per jaar (€ 135,00) en een model uit 2000 maar liefst 475 kWh (€ 190,00). Keukenapparatuur met het nieuwste energielabel zijn een stuk zuiniger met bijvoorbeeld al modellen met een verbruik van slechts 116 kWh tot 182 kWh (€ 46,00 tot € 73,00).

Energie besparen bij Van Manen Keukens

Overweegt u na het lezen van deze besparingstips een inductiekookplaat te integreren in uw eigen keuken? Bezoek dan eens onze showroom in Barneveld. Hier kunt u verschillende inductiemodellen zien van onze merken. Ook vertellen onze adviseurs u graag over de mogelijkheden in keukenapparatuur met energielabel A. De koffie staat klaar.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ