Twijfelt u over het nemen van inductie of keramische kookplaat? Dat begrijpen wij bij Van Manen Keukens. Inductie en keramisch kennen namelijk hun eigen voordelen voor het blijvend genieten van uw keuken. Maar, welk type kookplaat komt uiteindelijk als beste naar voren? In deze blog vergelijken wij koken op inductie met keramisch en delen het antwoord.
Wat is koken op inductie en keramisch
Wat verstaan wij eigenlijk onder koken op inductie en keramisch? In het kort gezegd bevat een keramische kookplaat elektrische verwarmingselementen. Deze elementen verspreiden gelijkmatige warmte over uw kookplaat. Een inductiekookplaat is ook elektrisch, maar bestaat uit een magnetische bodem. Deze bodem verwarmt rechtstreeks uw pan.
Duurzame kookplaat
Omdat uw pan rechtstreeks verwarmd wordt, is het opwarmen van de gehele kookplaat overbodig. Hier stuiten wij gelijk op het belangrijkste verschil met keramisch. Bij keramisch verspreidt gelijkmatige warmte wél over de kookplaat. U verbruikt hierdoor warmte op onderdelen die niet in gebruik zijn. Dit vertaalt zich in extra energiekosten die u met inductie bespaard.
Veilig koken met inductie
Dankzij de nauwkeurige temperatuurregeling kent inductie nog een significant verschil met keramisch. Inductiepannen hebben namelijk een vlakke bodem. Hierdoor maken zij perfect contact met de magnetische bodem van de kookplaat. Wanneer u de pan van de kookplaat haalt, herkent de inductieplaat dit. Gelijk zal de inductieplaat stoppen met het opwekken van warmte, waardoor deze veel sneller afkoelt. De verwarmingselementen in de keramische kookplaat reageren helaas trager dan inductie. Een keramische kookplaat heeft meer tijd nodig om af te afkoelen.
Makkelijk schoonmaken
Tot slot vergeleken wij nog de gebruiksvriendelijkheid van de kookplaten. Zowel inductie als keramisch kennen een glad oppervlak. Schoonmaken is op deze manier een peulenschil. Maar koken vloeistoffen over en komen deze terecht op uw kookplaat? Bij een keramische kookplaat zal de vloeistof inbranden. Inductie kent dit probleem echter niet.
Koken op inductie of keramisch
Koken op een inductieplaat vermindert dus uw energiekosten, maar voorkomt ook gevaarlijke situaties. Wij kunnen daarom concluderen dat inductie niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar ook voor uw veiligheid. Daarbij is inductie altijd makkelijk schoon te maken.
Inductie bij Van Manen Keukens
Overweegt u een inductiekookplaat te integreren in uw eigen keuken? Bezoek dan eens onze showroom in Barneveld. Hier kunt u verschillende inductiemodellen zien van onze merken. En wat dacht u van een perfect bijhorende afzuigkap? Samen met onze adviseurs helpen wij u graag aan een keuken, afgestemd op uw wensen en voorkeuren. De koffie staat klaar.

Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag

Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis

Leuke activiteiten in
het weekend
