Maak een afspraak
Stoere leefbare keuken met kookeiland
Meer foto's

Stoere leefbare keuken met kookeiland

Voor dit opgroeiend gezin in een mooie vrijstaande villa in Barneveld plaatsten wij deze stoere en leefbare keuken. Niet alleen als keuken, maar vooral ook als meubel in een werk- en leefruimte.

Familie Westland lagen (zoals velen) niet helemaal samen op een lijn. Hij hield vooral van zwart en zij van wit. Samen wensten zij wel dat het moest passen met de rest, dat het leefbaar, werkbaar en – vanwege de kinderen – ook “hufterproof” moest wezen. Bovendien moest het ook soberheid en stoerheid met wat verfijning uitstralen.

Josbert Goudriaan: ”Zwart en wit zijn prima te combineren, bovendien zijn dit eigenlijk geen kleuren en laten ze juist andere kleuren in het interieur meer spreken. De eiken vloer, de eiken eettafel met gestoffeerde stoelen in combinatie met een luchtige gave eigentijdse kroonluchter geven al genoeg warmte in het geheel.

Ik koos voor een parallel opstelling: een groot werkeiland en een lijn met hoge kasten en een pantry. Deze werd zwart. Door deze uit te voeren met een houtstructuur krijgt dit net even minder kilheid. Door met “muurtjes” te werken – links, rechts en boven en als scheiding met de pantry – blijft het luchtig. Deze muurtjes zijn afgewerkt met dezelfde saus als de rest van de ruimte wat dit effect alleen maar beter maakt: Zo maak je ook dat het geheel een eenheid vormt met de rest van de ruimte.

Ik koos bewust voor een groot eiland, in symmetrie met de hoge kastenwand waarop met gemak gewerkt en gekookt kan worden. De fronten adviseerde ik in hoogglans wit zodat i.c.m. de hoge kastenwand een sober en sjieke uitstraling zou ontstaan. De werkbladen van Composiet zijn bewust rustig in een gespikkelde grijstint gehouden. Zeer gebruiksvriendelijk en sterk! Door te kiezen voor een directe kookafzuiging in de kookplaat van Bora hoefde er geen schouw toegepast te worden zodat de ruimtelijkheid en balans in dit ontwerp geweldig tot zijn recht komt.”

Familie Westland werd positief verrast door dit ontwerp. ”Vooral hoe er een eenheid werd gemaakt van onze verschillende wensen, de juiste en correcte aanpak na onze opdracht en de gerealiseerde plaatsing in onze woning geven ons echt een goed gevoel. Inmiddels voldoet deze keuken inmiddels ruim een jaar geheel aan onze verwachting; Ook als er iets is, zijn de vakmensen van Van Manen Keukens gewoon thuis!”

Lees meer
Stijl Modern / Tijdloos Kookeiland
Vorm Kookeiland /
Kleur Zwart/Wit /
Koken Inductie
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Josbert !

  • We hebben graag persoonlijk contact
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Showroom met veel inspiratie
Josbert
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ