5 veelgemaakte fouten bij het kopen van een keuken

Voorkom de volgende 5 fouten bij het kopen van een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken uitzoeken is best spannend. Er is zoveel keuze en hoe weet je nou dat je niet teveel betaalt of een keuken koopt die na vijf jaar met elastiekjes bij elkaar gehouden moet worden? Met deze checklist maak jij betere keuzes!

1. Jezelf beperken in opstellingen of combinaties

Zeker als je een bestaande keuken gaat vervangen, is de verleiding groot om op zoek te gaan naar een zelfde opstelling. Maar laat je vooral niet beperken. Aansluitingen en leidingen kunnen verplaatst worden, er zijn nieuwe oplossingen voor opbergen, de afzuiging en verlichting. Kortom: je kunt best van een hoekkeuken naar een kookeiland. Durf ook te combineren met stijlen en materialen. In de showroom van Van Manen Keukens vind je mooie voorbeelden van keukencombinaties waar je misschien nog nooit aan gedacht heb!

2. Uitstraling zwaarder laten wegen dan functionaliteit

De meeste keukenkopers letten vooral op de uitstraling van een keuken. Logisch, maar bedenk dat na een half jaar het ‘nieuwe’ van je keuken eraf is. Terwijl je er dan nog steeds elke dag moet koken. Laat daarom functionaliteit minstens zo zwaar meewegen als je nadenkt over bijvoorbeeld het materiaal van je werkblad (beton is mooi, maar composiet veel praktischer), de positie van vaatwasser of de de grootte van de spoelbak. Tip: houd eens een week bij wat je onhandig vindt aan je huidige keuken. Dan denkt Van Manen Keukens graag met je mee over oplossingen.

3. Focussen op de prijs van apparatuur

Grote kans dat je bij meerdere keukenzaken een offerte opvraagt. Vinden we niet erg. Maar let op dat je niet in een bekend keukenverkooptrucje trapt: er zijn keukenzaken die veel korting geven op apparatuur. Ze weten namelijk dat keukenkopers daar als eerste naar kijken. Grote kans dat je dan meer betaalt voor je meubels, werkblad en verlichting of op dat vlak de prijs betaalt in de vorm van materialen met een lagere kwaliteit.

4. De kwaliteit van meubels en werkbladen voor lief nemen

Dat je A en B-merken in apparatuur hebt, weet je waarschijnlijk. Maar dat geldt ook voor werkbladen en keukenmeubels. Een kwalitatief hoogwaardig composiet werkblad is bijvoorbeeld volledig dicht qua structuur, waardoor je geen beschermlaag nodig hebt. Kijk ook eens naar de achterwand (geschroefd is degelijker dan geniet), de dikte van de planken en het merk van de lades en het meubelbeslag. Van Manen Keukens werkt met Nederlandse en Duitse fabrikanten die degelijke en hoogwaardige keukens maken. Het verschil? Dat merk je over vijf jaar, als jouw keuken ook bij intensief gebruik er nog steeds uitziet als nieuw!

5. Kopen bij een zaak die niet zelf monteert

Check voor je de handtekening onder een offerte zet altijd wie de keuken gaat monteren. Zijn dat eigen monteurs of wordt de klus uitbesteed, met alle risico’s vandien op het afschuiven van verantwoordelijkheden? Bij Van Manen Keukens zijn we hier duidelijk over. Wij nemen je alles uit handen. We verwijderen je oude keuken, onze eigen monteurs plaatsen je nieuwe keuken en we regelen als je dat fijn vindt ook het tegel-, schilder- of stucwerk!

Inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken? Kom dan op 24, 25 of 26 april naar de Woondriedaagse van Van Manen WoonThemaCentrum. Van Manen Keukens geeft demonstraties met de stoomoven en gratis advies over hoe je energie bespaart in en om de keuken. Ook kun je genieten van live cooking. Ook de andere woonwinkels in het WTC pakken uit met demonstraties, acties, presentaties en activiteiten. Zien we je dan?