Maak een afspraak
5 veelgemaakte fouten bij het kopen van een keuken

5 veelgemaakte fouten bij het kopen van een keuken

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Nieuwe keuken kopen? Voorkom de 5 meest gemaakte fouten!

Ga jij een nieuwe keuken kopen? Een nieuwe keuken uitzoeken is best spannend. Er is zoveel keuze en hoe weet je nou dat je niet teveel betaalt of een keuken koopt die na vijf jaar met elastiekjes bij elkaar gehouden moet worden? Bekijk dan onze tips voor het kopen van een nieuwe keuken. Want met deze checklist maak jij betere keuzes!

1. Jezelf beperken in opstellingen of combinaties

Zeker als je een bestaande keuken gaat vervangen, is de verleiding groot om nieuwe keuken in dezelfde opstelling te plaatsen. Maar laat je vooral niet beperken als je je nieuwe keuken gaat inrichten. Aansluitingen en leidingen kunnen verplaatst worden, er zijn nieuwe oplossingen voor opbergen, de afzuiging en verlichting. Kortom: je kunt best van een hoekkeuken naar een kookeiland. Durf ook te combineren met stijlen en materialen. In de showroom van Van Manen Keukens in Barneveld vind je mooie voorbeelden van keukencombinaties waar je misschien nog nooit aan gedacht heb! Wij staan graag voor je klaar om je advies te geven over jouw nieuwe ontwerp voor je keuken. Ook kun je online een gratis keukenboek aanvragen voor mooie keuken voorbeelden.

2. Uitstraling zwaarder laten wegen dan functionaliteit

De meeste keukenkopers letten vooral op de uitstraling van een keuken. Logisch, maar bedenk dat na een half jaar het ‘nieuwe’ van je keuken eraf is. Terwijl je er dan nog steeds elke dag moet koken. Laat daarom functionaliteit minstens zo zwaar meewegen als je nadenkt over bijvoorbeeld het materiaal van je werkblad (beton is mooi, maar composiet veel praktischer), de positie van vaatwasser of de de grootte van de spoelbak, de hoogte van je werkblad. Tip: houd eens een week bij wat je onhandig vindt aan je huidige keuken. Dan denkt Van Manen Keukens graag met je mee over oplossingen.

3. Focussen op de prijs van apparatuur

Grote kans dat je bij meerdere keukenzaken een offerte opvraagt. Vinden we niet erg. Maar let op dat je niet in een bekend keukenverkooptrucje trapt: er zijn keukenzaken die veel korting geven op apparatuur. Ze weten namelijk dat keukenkopers daar als eerste naar kijken. Grote kans dat je dan meer betaalt voor je meubels, werkblad en verlichting of op dat vlak de prijs betaalt in de vorm van materialen met een lagere kwaliteit.

4. De kwaliteit van meubels en werkbladen voor lief nemen

Dat je A en B-merken in apparatuur hebt, weet je waarschijnlijk. Maar dat geldt ook voor werkbladen en keukenmeubels. Een kwalitatief hoogwaardig composiet werkblad is bijvoorbeeld volledig dicht qua structuur, waardoor je geen beschermlaag nodig hebt. Kijk ook eens naar de achterwand (geschroefd is degelijker dan geniet), de dikte van de planken en het merk van de lades en het meubelbeslag. Van Manen Keukens werkt met Nederlandse en Duitse fabrikanten die degelijke en hoogwaardige keukens maken. Het verschil? Dat merk je over vijf jaar, als jouw keuken ook bij intensief gebruik er nog steeds uitziet als nieuw!

5. Kopen bij een zaak die niet zelf monteert

Check voor je de handtekening onder een offerte zet altijd wie de keuken gaat monteren. Zijn dat eigen monteurs of wordt de klus uitbesteed, met alle risico’s vandien op het afschuiven van verantwoordelijkheden? Bij Van Manen Keukens zijn we hier duidelijk over. Wij nemen je alles uit handen. We verwijderen je oude keuken, onze eigen monteurs plaatsen je nieuwe keuken en we regelen als je dat fijn vindt ook het tegel-, schilder- of stucwerk!

Inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken? Kom dan op 24, 25 of 26 april naar de Woondriedaagse van Van Manen WoonThemaCentrum. Van Manen Keukens geeft demonstraties met de stoomoven en gratis advies over hoe je energie bespaart in en om de keuken. Ook kun je genieten van live cooking. Ook de andere woonwinkels in het WTC pakken uit met demonstraties, acties, presentaties en activiteiten. Zien we je dan?

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ