Maak een afspraak

Ontdek onze kookeilanden

Een kookeiland is een geweldige toevoeging aan elke keuken. Het biedt niet alleen extra ruimte om te koken en maaltijden te bereiden, maar het is ook een centraal punt om gezellig bij elkaar te komen. Of u nu een grote of een kleine keuken hebt, er zijn allerlei mogelijkheden om een kookeiland te integreren in uw keukenontwerp. Er zijn echter wel een aantal aspecten waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van uw keuken met eiland.

Filter je resultaten

Verfijn je selectie

Sfeervolle donkere keuken

Sfeervolle donkere keuken

Leefkeuken met kookeiland

Leefkeuken met kookeiland

Waarom van Manen Keukens?

Extra inspiratie opdoen?

Gratis keukenboek Afspraak maken

Kookeiland met hoge wandkasten

Kookeiland met hoge wandkasten

Sfeervolle strakke keuken

Sfeervolle strakke keuken
Kookeiland met hoge kasten

Afmetingen en vormgeving van kookeilanden

Een kookeiland moet passen bij de grootte van uw keuken. Als u een grote keuken heeft, dan kun u kiezen voor een groot kookeiland. Een gemiddelde breedte van een kookeiland is tussen de 2,50 en 2,70 meter, en de diepte is ongeveer 1,10 meter. Zorg er wel voor dat er genoeg loopruimte rondom het eiland is, idealiter tussen de 1 en 1,20 meter. Als u een kleinere keuken hebt, kun u kiezen voor een kleiner kookeiland of een schiereiland, zoals hieronder beschreven.

Kookeiland met kookplaat

Een kookeiland met kookplaat is een populaire optie, waarbij het eiland losstaat van de rest van de keuken en voorzien is van een kookplaat. Vaak is er ook een spoelbak aanwezig, zodat u alles bij de hand hebt tijdens het koken.

Kookeiland met bar

Als u het kookeiland ook wilt gebruiken om aan te eten, dan is het kookeiland met bar een goede optie. Plaats bijvoorbeeld hoge barkrukken aan de achterzijde van het eiland, zodat u zowel kunt koken als eten aan het eiland.

Keukeninspiratie kookeiland met houten bar
Kleine ruimte praktisch ingedeelde keuken

Kookeiland met afzuigkap

Een kookeiland met afzuigkap is een andere mogelijkheid. Een nieuwe en populaire innovatie is het kookeiland met BORA afzuigsysteem, waarbij de afzuiging in het eiland is verwerkt. Hierdoor is een grote afzuigkap boven het eiland niet nodig en ontstaat er een moderne uitstraling in u woning.

Spoeleiland

Een spoeleiland heeft een spoelbak en biedt vaak voldoende werkblad om ingrediënten te wassen en te snijden. Het werkeiland daarentegen is speciaal bedoeld voor de voorbereiding van gerechten. Het biedt extra ruimte om ingrediënten te snijden en maaltijden voor te bereiden. Dit type eiland heeft vaak een bar aan de achterzijde, wat het perfect maakt om te ontbijten of bij te kletsen met het gezin.

Woonkeuken met eikenhout | Van Manen Keukens
Keuken met eiland

Kom langs bij Van Manen Keukens

Kortom, een kookeiland is een geweldige toevoeging aan uw keuken. Het biedt extra ruimte om te koken en maaltijden te bereiden, en het is een centrale plek om samen te komen. Of u nu kiest voor een vrijstaand kookeiland of een schiereiland, zorg ervoor dat het past bij de grootte van uw keuken en uw kookbehoeften. Overweeg ook of u stopcontacten nodig hebt en waar u ze het beste kunt plaatsen. Met deze tips kun u genieten van de vele voordelen van een kookeiland in uw keuken!

Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ