Maak een afspraak
Samen genieten aan het kookeiland
Meer foto's

Samen genieten aan het kookeiland

De dag van Mieke en Steven begint tegenwoordig steevast in de keuken van hun penthouse. Daar, aan het bargedeelte van het kookeiland, genieten ze van hun ontbijt terwijl ze door de grote glazen pui uitkijken op de kerktoren van Barneveld. Een prachtige manier om de dag te starten.

Ze kochten deze woning met het idee om er samen oud te worden en dus moest er van de inrichting écht iets moois worden gemaakt, met de open leefkeuken als centrale plaats in huis. Die vonden ze dichtbij huis, bij Van Manen. ‘We hebben meerdere bedrijven bezocht, maar via-via hoorden we al goede verhalen over Van Manen’, vertelt Steven. ‘Daarbij ben ik zelf ondernemer geweest in Barneveld; daarom wilden we liefst ook in Barneveld een keuken kopen. Dat is een goede keuze geweest.’

Ze kochten er ook de badkamer en de haard voor hun nieuwe woning. ‘Dat is wel zo fijn: dat je met een voorbeeld van het keukenblad naar de badkamer kunt lopen om te kijken of alles bij elkaar past.’

Groot kookeiland met bar

Het hele interieur is kleurrijk en ook in de keuken hebben Mieke en Steven verschillende kleuren en materialen gecombineerd. Het wit van het grote kookeiland komt terug in de ombouw rond de kast met zijn sfeervolle, bronskleurige front. De bar heeft een eikenblad en ook dat komt op verschillende plaatsen in huis terug, onder andere subtiel in het plankje tussen de stoomoven en combimagnetron in de kast. In de apparatenwand zitten verder de koelkast en vriezer.

De opvallende bar aan het kookeiland is dus snel de favoriete zitplek in huis geworden. Praktisch plezier brengen de dubbele spoelbak en de combinatie van Quooker en flexibele kraan die handig is bij het afspoelen.

Advies, ontwerp, montage

Het stevige keukenblad, dat we ook terugzien in de koffiehoek aan de wand, vonden Mieke en Steven bij de fabrikant. ‘Dat was op advies van Leendert Hol, die ons bij Van Manen van begin tot einde begeleid heeft. Een jonge kerel nog, viel ons als eerste op. Maar we hebben nergens anders zo’n mooi ontwerp gezien als dat van hem. Hij heeft ons heel goed geholpen. En de montage was ook perfect. De keuken stond in no time.’

Stijl Modern /
Vorm Kookeiland / U-vorm I-vorm
Kleur Wit / Brons
KokenInductie
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Een keuken met Mooie contrasten van kleur en materialen | Van Manen Keukens

“Van Manen Keukens nam de tijd voor ons, was betrokken en deskundig. Het resultaat mag er zijn!”

familie Van de Langenberg Bekijk de foto's
Moderne kookeiland in kleine ruimte

“Op het moment dat we bij Van Manen Keukens over de vloer stapten, was het contact goed. Ze dachten bij Van Manen Keukens goed mee en vertaalden onze wensen in een uitstekend ontwerp.”

Joost en Anke Bekijk de foto's
Kookeiland rvs werkblad

“We wilden graag een originele opstelling en indeling, maar kwamen er zelf niet goed uit. Bart Jan was betrokken, luisterde goed naar onze wensen en vertaalde die in een uitstekend ontwerp.”

Familie Gundlach Bekijk de foto's
ETNA
Liebherr
Smeg
BOSCH
Franke
Neff
Leight
BORA
Hillstones
ATAG
10 tips!

Een keuken kopen is een belangrijke zaak, want deze gaat immers vele jaren mee. Om je op weg te helpen hebben wij 10 tips voor je samengesteld. Vul je e-mail in en ontvang de tips gelijk in je mailbox.