Maak een afspraak

Ontdek onze open keukens

In de dynamische wereld van hedendaags wonen, heeft de open keuken een opmerkelijke transformatie ondergaan. Van een louter functionele ruimte is het geëvolueerd naar het kloppend hart van moderne woonkamers, waar culinaire kunst en samenzijn harmonieus samenkomen. Of het nu gaat om een volledig open keuken, een half open keuken of een open keuken met een bar of kookeiland, deze ontwerpen weerspiegelen een verlangen naar verbondenheid, functionaliteit en inspirerend design.

Filter je resultaten

Verfijn je selectie

Lichte keuken vol licht en ruimte

Lichte keuken vol licht en ruimte

Moderne zwarte keuken met kookeiland

Moderne zwarte keuken met kookeiland

Waarom van Manen Keukens?

Extra inspiratie opdoen?

Gratis keukenboek Afspraak maken

Zwarte leefkeuken

Zwarte leefkeuken

Keuken met betonlook

Keuken met betonlook
Sfeervolle grijze strakke keuken

Woonkamer met open keuken

De term “open keuken” doet denken aan een ruimtelijk concept waarbij de keuken en woonkamer samensmelten tot één harmonieuze ruimte. Het biedt een naadloze overgang tussen culinaire activiteiten en gezellig samenzijn. Een open keuken in de woonkamer creëert een gevoel van ruimte en maakt het gemakkelijk om gasten te vermaken terwijl de gastheer of gastvrouw moeiteloos in de keuken kan werken. Dit ontwerpconcept kan worden aangepast aan verschillende stijlen en behoeften, van strakke, moderne esthetiek tot meer traditionele inrichtingen.

Half open keuken

Een populaire variant van de open keuken is de “half open keuken”. Hierbij blijft de visuele scheiding tussen de keuken en woonkamer behouden, terwijl een gevoel van verbondenheid behouden blijft. Deze indeling biedt privacy voor degenen die koken terwijl ze toch betrokken blijven bij de woonkameractiviteiten. Het is een ideale optie voor degenen die de ruimtelijke voordelen van een open keuken willen combineren met een zekere mate van afscheiding.

Moderne houtlook leefkeuken - Van Manen Keukens
praktische keuken - werkblad betonlook

Open keuken inspiratie

Inspiratie voor open keukens is overal te vinden, van tijdschriften en online platforms tot televisieshows over interieurontwerp. Creatieve ontwerpers hebben nieuwe manieren ontdekt om functionaliteit en stijl te verenigen, waarbij ze gebruik maken van innovatieve materialen, kleurenschema’s en lay-outs. Een populaire toevoeging aan open keukens is de bar of het kookeiland. Dit element fungeert als een centraal punt voor zowel koken als samenkomen, waardoor de kok in contact kan blijven met gasten terwijl hij of zij culinaire meesterwerken creëert. Bovendien biedt een kookeiland extra werkruimte en opbergruimte, waardoor het zowel praktisch als esthetisch waardevol is.

Open keuken kopen

Of je nu een liefhebber bent van strakke lijnen en minimalistische ontwerpen of juist verlangt naar een gezellige, huiselijke sfeer, een open keuken past zich aan aan jouw smaak en levensstijl. Het heeft het vermogen om ruimte te transformeren en een gevoel van gemeenschap te bevorderen, waardoor het niet alleen een praktische keuze is, maar ook een designstatement. De open keuken in woonkamers blijft evolueren en inspireren, en het lijkt erop dat deze trend nog lang het middelpunt van ons huiselijk leven zal blijven.

Lichte keuken met eiland
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ