Maak een afspraak
Open keuken met kookeiland
Meer foto's

Open keuken met kookeiland

Toen Elske en Niels besloten om hun huis te verbouwen, was een van de grootste veranderingen op hun lijst een nieuwe keuken. Hieronder vertelt Elske over hun keuzes en ervaringen rondom de samenwerking met Van Manen Keukens.

Verhuizen of verbouwen

“Wij zaten te twijfelen tussen verhuizen en verbouwen”, begint Elske te vertellen. “Eigenlijk vonden we de plek waarop we zitten best goed, dus we besloten om ons huis te verbouwen inclusief nieuwe trappen, uitbouw en badkamer. De keuken was natuurlijk ook een belangrijk deel van de verbouwing en die hebben we gekocht bij Van Manen Keukens.”

Waarom Van Manen Keukens?

In eerste instantie waren Elske en Niels bij meerdere keukenzaken langsgegaan om zich te oriënteren. “Een van de belangrijkste redenen waarom we hebben gekozen voor Van Manen Keukens was de binnenkomst”, legt Elske uit. “We kwamen op een zaterdag binnen en er werd meteen tijd voor ons gemaakt, ondanks dat ze bezig waren. Bij veel andere keukenzaken werd dat niet gedaan, dus hier voelden we ons meteen welkom.”

Licht en ruimte

In eerste instantie wisten Elske en Niels niet precies wat voor keuken ze wilden.

Elske: “We wilden wel graag een kookeiland maar ons oorspronkelijke plan om een muur gedeeltelijk te behouden, hebben we uiteindelijk helemaal omgegooid. We vonden onze oude keuken te klein en wilden meer ruimte en licht in de woonkamer. Daarom hebben we de muur tussen de keuken en woonkamer weggehaald zodat het licht van achterkant ook de woonkamer zou bereiken.”

Wat vonden jullie belangrijk?

Elske en Niels wilden vooral meer opslagruimte en ruimte om hun apparaten in de keuken te plaatsen. “We houden van koken en hebben veel keukenapparatuur. We wilden al onze spullen in de keuken kunnen opbergen en niet onze voorraad elders in het huis hoeven bewaren”, benadrukt Elske. “Door het muurtje weg te halen werd het mogelijk om twee extra kasten en een langer kookeiland te plaatsen. Daardoor is er veel meer ruimte vrijgekomen.”

Een wisselende kleurtint

Hel stel heeft gekozen voor een bruine betonlook kookeiland met licht kookblad en donkergroene keukenkasten. “De kleur is een soort groen dat neigt naar grijs”, aldus Elske. “In verschillende lichtomstandigheden lijkt het anders. In de avond lijkt het bijna grijs, maar overdag komt het groene meer naar voren.”

De service

Elske en Niels prijzen de service van Van Manen Keukens: “Ze waren niet opdringerig maar meedenkend en enthousiast. Ze luisterden naar onze wensen en pasten het ontwerp aan volgens onze behoeften, zelfs toen we last-minute nog een verandering wilden doorvoeren door de muur eruit te halen. De ruimte die ze ons gaven om na te denken en te beslissen was erg fijn.”

Lees meer
Stijl Modern /
Vorm Kookeiland /
Kleur Donkergroen / Grijs
Koken Inductie
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Hars!

  • We hebben graag persoonlijk contact
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Showroom met veel inspiratie
Hars
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ