Maak een afspraak
Moderne open keuken
Meer foto's

Moderne open keuken

Toen José en Eelco hun huis kochten, realiseerden ze een uitbouw met een grote wens voor de keuken: nooit meer met je rug naar je gezelschap hoeven koken in een afgesloten hoekje, maar aan een groot centraal kookeiland. In deze moderne open keuken werd dit in samenwerking met Van Manen Keukens gerealiseerd.

Dat ze hun nieuwe keuken een moderne uitstraling wilden geven, dat stond vast. Maar hoe precies? De eerste ingeving van een houten keuken verviel toen ze een pvc-vloer met een houtlook uitkozen. ‘Bij Van Manen Keukens kwamen we aan tafel bij Josbert Goudriaan. Aan de hand van zijn goede adviezen hadden we binnen anderhalf uur een keuken gekocht’, vertelt José. Uitgangspunt werd een werkblad van natuursteen. Dat werd uiteindelijk een stoer werkblad van composiet in een natuursteenlook. Daar combineren de zwarte kasten en laden fraai bij, net als de erop afgestemde zwarte Quooker en spoelbak op het kookeiland.

Twee ovens

Aan het eiland koken José en Eelco nu met het gezicht naar de woonkamer, zoals ze zo graag wilden. Ze hebben daarvoor de BORA inductieplaat met kookveldafzuiging tot hun beschikking en twee Siemens-ovens. ‘Ik ben absoluut geen keukenprinses’, zegt José, ‘maar we hadden hiervoor een hele grote Boretti-oven. Deze ovens zijn natuurlijk wat kleiner, dus daarom wilden we er graag twee.’ Veel gemak brengen verder de grote koelkast en vriezer aan weerszijden van de ovens.

Hoge kasten keuken

Naast de hoge kasten is nog een gezellig koffiehoekje gecreëerd en tegenover het kookeiland zitten nog eens twee hoge kasten. ‘Toen de leidingen werden aangelegd voor onze warmtepomp ontdekte de monteur dat er veel loze ruimte achter onze meterkast zat. Zo ontstond het idee om daarachter de keuken ‘open te breken’ en die ruimte in te vullen met extra kastruimte. Alfred van Manen is het komen opmeten en heeft deze kasten ingetekend. In het begin leek het me een hoop gedoe’, lacht José, ‘maar achteraf zijn we er heel blij mee. We zouden de kasten niet meer willen missen.’

 

Lees meer
Stijl Modern /
Vorm Kookeiland /
Kleur Zwart / Betonlook
Koken Inductie
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Corstian!

  • We hebben graag persoonlijk contact
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Showroom met veel inspiratie
Corstian
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ