#hoogglans #greeploos #composiet #Siemens # Quooker #visgraat #gashaard #Wave

Residence Eilanden-Oost Barneveld

Van Manen Keukens ontwerpt keuken in woning Eilanden-Oost. Een grote woonkeuken waar je niet alleen kunt koken en eten, maar vooral met het gezin en vrienden kunt samenzijn. Erik en Doriene van Veldhuizen zagen het helemaal voor zich. “Eigenlijk hebben we het hele huis aan onze keukenwensen aangepast.” Dat kon ook, want Erik en Doriene betrokken een nieuwbouwwoning die ze zelf hebben laten bouwen op Eilanden-Oost in Barneveld. “Een ontzettend leuk proces omdat je inspraak hebt op vrijwel ieder detail van je woning”, vertelt Doriene. “De woonkeuken was voor ons één van de belangrijkste elementen in het huis. We wisten…

Lees meer

Van Manen Keukens ontwerpt keuken in woning Eilanden-Oost.

Een grote woonkeuken waar je niet alleen kunt koken en eten, maar vooral met het gezin en vrienden kunt samenzijn. Erik en Doriene van Veldhuizen zagen het helemaal voor zich. “Eigenlijk hebben we het hele huis aan onze keukenwensen aangepast.”
Dat kon ook, want Erik en Doriene betrokken een nieuwbouwwoning die ze zelf hebben laten bouwen op Eilanden-Oost in Barneveld. “Een ontzettend leuk proces omdat je inspraak hebt op vrijwel ieder detail van je woning”, vertelt Doriene. “De woonkeuken was voor ons één van de belangrijkste elementen in het huis. We wisten exact wat we wilden: een grote ingebouwde kastenwand met daarvoor een ruim kookeiland waaraan je gezellig kunt ontbijten. Of waar de kinderen kunnen zitten terwijl wij koken. Echt een plek voor het hele gezin. Maandenlang hadden we allerlei foto’s bewaard van keukenopstellingen die ons aanspraken. Zo hebben we dat eigenlijk met het hele huis gedaan.”

Josbert ontwierp een keukenopstelling die beantwoordde aan de wensen van Erik en Doriene. Het werd een strakke moderne keuken met een riant kookeiland met sterk, onderhoudsvriendelijk composietwerkblad met afzuiging via een Novy plafondunit met ledspots die netjes uit het zicht zijn weggewerkt in een koof. Het eiland heeft een ontbijtbar en is greeploos uitgevoerd met hoogglans witte fronten. Een prachtige combinatie met de zwarte kastenwand die aan weerszijden accessoirenissen heeft. “Een idee dat we opdeden in de showroom van Van Manen. Wat we prettig vonden was dat Josbert net zo op de details is als wij. Alles klopt aan het ontwerp en het is perfect symmetrisch. Ook is alle apparatuur, behalve de twee combi-ovens natuurlijk, netjes uit het zicht weggewerkt. Van Manen Keukens snapt dat en is net zo secuur in de afwerking als wij zijn.”

Er waren ook ideeën waar het stel later op terugkwam. “Zo wilden we in eerste instantie een stoomoven, maar uit kostenoverweging en het feit dat we die waarschijnlijk maar sporadisch zou gebruiken hebben we die laten vervallen. Bovendien hebben we een Quooker alles-in-één-kraan, dus koken gaat al sneller dan voorheen.”
Inmiddels woont het gezin in de nieuwe woning en het keukenontwerp blijkt perfect bij hun leefstijl te passen. “We zitten nog vaker aan het eiland dan we hadden gedacht. Ontbijt, lunch en vaak ook tijdens het avondeten, maar ook als er visite is beland je telkens weer in de keuken. Het is een fijne ruimte om te zijn. Ja, het is precies wat we wilden.”

Lees minder

Josbert Goudriaan

Ontwerp- en verkoopadvies / verkoopleider
‘Net zo op de details als wijzelf’ Erik en Doriene van Veldhuizen