Maak een afspraak
Moderne keuken met grijze fronten
Meer foto's

Moderne keuken met grijze fronten

De wens van een goede keuken in ergonomisch opzicht koesterden Patricia en Jacob al enige tijd. Bij Van Manen Keukens vonden zij de moderne keuken die fraai matchte bij de Piet Boon-woning waarin ze wonen. Op een relatief bescheiden oppervlak beschikken ze over opvallend veel ruimte om op te werken, in te bewegen en om op te bergen.

De directe aanleiding om de keuken te verbouwen was een lengteverschil. Jacob is een stuk langer dan Patricia en voor haar zat de oven in de oude situatie op een onhandige plek. Dat moest dus beter. Het opvallendste element in de keukenindeling – het spoeleiland – werd gehandhaafd. ‘Dan hoefden we het leidingwerk niet helemaal om te leggen’, vertelt Jacob. ‘Maar het is ook heel handig in het gebruik. ’s Ochtends smeren we er een broodje op, ’s avonds snijden we er de groenten en aan de kant van de eettafel kunnen we alle glazen en borden kwijt in de laden. Erg makkelijk.’

Grijze keuken

Ze bezochten de showroom van Van Manen Keukens na eerdere goede ervaringen van de ouders van Patricia. Het eerste idee was een grijze betonlook, maar dat ging niet goed samen met de vloer die ze wilden behouden. De keuze viel daarop op deze zachte grijze fronten, gecombineerd met het donkerder composiet van werkblad en achterwand en met de in het oog springende witte koven in de hoge wand en koffiecorner. Daarin is de afzuigkap boven de kookplaat geplaatst, alsmede een mooie ledverlichting.

Hoge koelkast

Die lichtstrips zocht en bevestigde Jacob zelf, zoals hij de plaatsing van de hele keuken voor zijn rekening kwam. ‘In mijn vorige huis had ik ook al eens een keuken geplaatst’, vertelt hij. ‘Bij Van Manen zijn we voor het ontwerp goed geadviseerd door Corstian. Hij nam de vaatwasser en oven die we al hadden en die relatief nieuw waren mee in het nieuwe ontwerp. Het zou onzin zijn om die al te vervangen, vond hij. Dus buiten de kasten en laden – die we geweldig mooi vinden – zijn eigenlijk alleen de kookplaat, de afzuigkap en de hoge koelkast nieuw. En de Quooker natuurlijk, die is ideaal! We zijn zeer te spreken over de medewerking die we bij Van Manen hebben ervaren.’

Lees meer
Stijl Modern /
Vorm Eiland /
Kleur Grijs /
Koken Inductie
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Corstian!

  • We hebben graag persoonlijk contact
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Showroom met veel inspiratie
Corstian
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ