Maak een afspraak
Project 5 – Leusden
Meer foto's

Project 5 – Leusden

Gedurfd eiken
De Eggersmann-keuken is in een U-vorm gebouwd en loopt over in de woonkamer. De degelijkheid van deze keuken is te zien aan bijvoorbeeld de dikte van de deurtjes die bijzonder stevig zijn en dus lang meegaan. Omdat deze familie van een landelijke stijl houdt, mocht de keuken niet al te strak worden. Een keuken in een kleur die tegen het zwart aanligt, is gedurfd, maar past in het hele plaatje van het huis. Gekozen werd voor gefreesde frontjes in een stijl die strakke elegantie uitstraalt. Door de frontjes, maar ook de kranen en de handvatten op de keukendeuren krijgt de keuken de gewenste landelijke touch.

Op zoek naar tijdloos
Als werkblad werd een wit composiet blad uitgekozen met een strakke randafwerking en grijze deeltjes erin verwerkt, de tint die in het hele interieur terugkomt. Ook wat werkbladen betreft heeft Van Manen een uitstekende en ruime keuze. Want behalve composiet, zijn ook natuursteen met of zonder tekening.

Praktische oplossingen
Opvallend aan de U-vormige ruimte van de familie is de opbergruimte. Hoewel er nauwelijks van bovenkasten gebruik werd gemaakt – helemaal van deze tijd – is er meer dan voldoende ruimte voor opslag. “Van Manen heeft dat onder andere opgelost door in de hoeken carrouselkasten te plaatsen, zodat we gemakkelijk alle keukenbenodigdheden kunnen pakken.” Want koken draagt de familie hoog in het vaandel. Vandaar dat ook goede, functionele apparatuur van belang was. Magnetron, wasemkap, koelkast, diepvriezer en vaatwasser zijn van het merk Neff, specialist in inbouwtoestellen. “Ons gasfornuis van Solitaire heeft een ruime oven, vier gaspitten en in het midden een Fry-Top waar we veel gebruik van maken.”

Spannend gegeven
Een keuken aanschaffen en laten plaatsen is een spannend gegeven, vond de familie. “Onze keuken kwam direct uit de fabriek naar ons toe. We vroegen ons even af of bijvoorbeeld de kleur toch niet te donker zou zijn, maar onze ruimte heeft voldoende vensters en dus genoeg licht.” Van Manen bleef in het hele keukenproject belangrijk als aanspreekpunt. “Het bedrijf in Barneveld heeft alles goed opgepakt”, vindt de familie, die ook over het in twee dagen tijd plaatsen zeer tevreden is. Het bedrijf gaf van te voren aan dat de familie zich nergens zorgen over hoefde te maken. Zo heeft Van Manen een muur voorzichtig opengebroken om de afzuiging om de reeds aanwezige leidingen heen te kunnen bouwen en zo het elektrawerk te beschermen. “Wij hadden in tegenstelling tot Van Manen bij een aantal dingen niet stilgestaan. Niet alleen qua indeling, looproute en styling, maar ook over de technisch gecompliceerdere situaties.”

Stijl Tijdloos / Modern
Vorm U-vorm / Eiland
Kleur Zwart / Wit
KokenInductie
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Moderne kookeiland in kleine ruimte

“Op het moment dat we bij Van Manen Keukens over de vloer stapten, was het contact goed. Ze dachten bij Van Manen Keukens goed mee en vertaalden onze wensen in een uitstekend ontwerp.”

Joost en Anke Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Kookeiland rvs werkblad

“We wilden graag een originele opstelling en indeling, maar kwamen er zelf niet goed uit. Bart Jan was betrokken, luisterde goed naar onze wensen en vertaalde die in een uitstekend ontwerp.”

Familie Gundlach Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Alfred!

  • Een afspraak is altijd gratis
  • Heerlijke recepten voor thuis
  • U hoeft niks te beslissen of te ondertekenen
Alfred
Doeco
Pronorm
ETNA
Siemens
Quooker
Smeg
Arte
Lifestyle
Leight
BOSCH
10 tips!

Een keuken kopen is een belangrijke zaak, want deze gaat immers vele jaren mee. Om je op weg te helpen hebben wij 10 tips voor je samengesteld. Vul je e-mail in en ontvang de tips gelijk in je mailbox.