De 5 keukentrends van 2019

We zijn alweer bijna op de helft van 2019 en de keukentrends zijn enorm veranderd ten opzichte van het jaar 2018. We blikken daarom terug op het afgelopen jaar ten opzichte van dit jaar en wellicht doet u inspiratie op voor uw eigen keuken!

Zwart is het nieuwe wit

Gaat u voor een vertrouwde lichte keuken of durft u het aan om voor donkere kleuren te kiezen? Zwarte keukens beginnen steeds populairder te worden. Zwart klinkt heftig, maar zorgt juist voor een luxueus en warm gevoel. In combinatie met natuurlijke materialen zorgt dit voor een indrukwekkend resultaat en zal het thuisgevoel versterkt worden.

zwarte moderne keuken

Verrassende materialen

Esthetische blikvangers zorgen ervoor dat uw keuken een onvergetelijke indruk achter laat. Door verrassende materialen toe te passen zoals leer, marmer, beton, ruw-hout, koper of goud maakt uw keuken helemaal af. De combinatie tussen natuurlijke kleuren en materialen zorgen voor een ontspannen sfeer in uw keuken.

Natuurlijk groen

De trend van nu: groen in de keuken. Groene tinten zijn immens populair en zorgen voor een natuurlijke feeling en een warme sfeer. Het brengt leven in de keuken en kan ook nog eens heel erg handig zijn. Kookt u graag met verse kruiden en groenten? Denk dan eens aan een eigen kruidentuintje in uw keuken!

Strakke keuken met zwarte kastjes

Koken op inductie

Gas is verleden tijd. Inductie is het alternatief. Steeds meer keukens zijn voorzien van een inductieplaat. Inductie werkt op stroom en heeft een zuinige werking en is uiteraard ook milieuvriendelijker. De temperatuur kunt u makkelijk regelen en het is een stuk veiliger als het traditionele gasfornuis: de kookplaat wordt minder heet en u kunt zich niet branden aan de vlammen. Het magnetisch veld zorgt ervoor dat alleen de bodem van de pan verwarmd wordt en niet de gehele kookplaat.

Van ethnic nature naar Raw Rituals

De trend in 2018, ethnic nature, waarbij steeds meer natuurlijke materialen worden toegevoegd, wordt vervolgd door de nieuwe trend in 2019: Raw Rituals. In een tijd van drukte, stress en haast zijn we continue opzoek naar rust een sereniteit. We worden overspoeld met prikkels en daarom speelt de keukentrend Raw Rituals hier goed op in. Deze trend is gericht op meer ruimte en rust. De natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen of marmer worden op een monumentale manier, zonder echte bewerking, gebruikt.

Moderne kookeiland in kleine ruimte

Meer informatie

Heeft u nog niet genoeg inspiratie opgedaan na het lezen van de 5 keukentrends? Bekijk dan onze opgeleverde keukens of kom gezellig een dagje langs in onze keuken showroom. Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak!