Maak een afspraak
Hoe kies ik de juiste keukenverlichting?

Hoe kies ik de juiste keukenverlichting?

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

De verlichting in uw keuken is belangrijker dan veel mensen denken. Het is niet alleen een werkplek waar je goed moet zien, maar ook een ontmoetingsplaats waar het gerust wat gezellig mag ogen. Door gebruik te maken van verschillende lichtbronnen kan je de keuken in elke situatie optimaal verlichten.

De verlichting kan worden opgedeeld in een drietal typen verlichting:

De algemene verlichting in de keuken

Zoals de naam al doet vermoeden is dit de basisverlichting van de keuken. De algemene keukenverlichting zorgt voor de verlichting van de gehele ruimte. Meestal bestaat dit uit één lamp die op een centrale plek in de ruimte hangt die rondom licht geeft of inbouwspotjes in het plafond. Het voordeel van meerdere inbouwspotjes is dat ze verlichting door de keuken verdelen. Indien je maar één aansluiting hebt, kun je ook kiezen voor een lamp met meerdere spotjes die in verschillende richtingen kunnen worden gedraaid. Tevens kan er ook worden gekozen voor algemene keukenverlichting die gedimd kan worden. Dit geeft de mogelijk om zelf de sfeer te bepalen.

Intuïtieve verlichting

Technologie wordt steeds verder ontwikkeld en zijn er steeds meer mogelijkheden. Dit geldt ook voor keuken lampen, er bestaan namelijk design lampen die je kunt bedienen door middel van handgebaren. In de showroom van Van Manen Keukens is deze speciale intuïtieve verlichting van Jansen & de Bont te zien. De collectie van Jansen & de Bont bestaat uit drie unieke producten, elk voor een ander soort keuken.

Keukenkast verlichting voor veiligheid en meer energie

Tijdens het koken is het belangrijk om goede verlichting te hebben, zeker als u met scherpe messen aan het werken bent. Een goede werkverlichting voorkomt vermoeide ogen, waardoor je langer met plezier in de keuken staat. De werkverlichting wordt boven het aanrechtblad geplaatst, bijvoorbeeld in de bovenkasten, plafond of in de afzuigkap. Denk hierbij aan spotverlichting in je keuken.

Indien u geen inbouwspotjes wilt hebben is een LED strip een goede mogelijkheid. Deze wordt langs de rand van een muur of keukenkast geplakt en vergt weinig werk. Handig, als u bijvoorbeeld snel uw huidige keuken een boost wilt geven. Het is ook nog eens energiezuinig, dimbaar en in vele verschillende kleuren beschikbaar om de juiste sfeer te creëren.

Sfeerverlichting

Vooral bij woonkeukens, waarbij het eet- en woonkamergedeelte één zijn met de keuken, is een gezellige en warme sfeerverlichting van belang. Een sfeervolle keuken nodigt uit om gezellig na te tafelen of gewoon gezellig de avond door te brengen. Vooral bij de sfeerverlichting is een dimmer een pré. Indien de algemene verlichting ook een dimmer heeft, kan de algemene verlichting voor zowel normaal als sfeerlicht zorgen. Denk bij sfeerverlichting aan (dimbare) hanglampen boven de eettafel, wandverlichting, muurschappen met interne verlichting of dimbare inbouw spotjes.

De keukenverlichting afstemmen op uw keukenruimte én ook nog eens de juiste sfeer creëren is geen eenvoudige opgave. Onze ontwerp- en verkoopadviseurs denken dan ook graag met u mee! Maak hier een (online) afspraak via onze website.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ