Maak een afspraak
Hoe kies ik de juiste keukenverlichting?

Hoe kies ik de juiste keukenverlichting?

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montage

De verlichting in uw keuken is belangrijker dan veel mensen denken. Het is niet alleen een werkplek waar je goed moet zien, maar ook een ontmoetingsplaats waar het gerust wat gezellig mag ogen. Door gebruik te maken van verschillende lichtbronnen kan je de keuken in elke situatie optimaal verlichten.

De verlichting kan worden opgedeeld in een drietal typen verlichting:

De algemene verlichting

Zoals de naam al doet vermoeden is dit de basisverlichting van de keuken. De algemene keukenverlichting zorgt voor de verlichting van de gehele ruimte. Meestal bestaat dit uit één lamp die op een centrale plek in de ruimte hangt die rondom licht geeft of inbouwspotjes in het plafond. Het voordeel van meerdere inbouwspotjes is dat ze verlichting door de keuken verdelen. Indien je maar één aansluiting hebt, kun je ook kiezen voor een lamp met meerdere spotjes die in verschillende richtingen kunnen worden gedraaid. Tevens kan er ook worden gekozen voor algemene keukenverlichting die gedimd kan worden. Dit geeft de mogelijk om zelf de sfeer te bepalen

Werkverlichting in de keuken

Tijdens het koken is het belangrijk om goede verlichting te hebben, zeker als u met scherpe messen aan het werken bent. Een goede werkverlichting voorkomt vermoeide ogen, waardoor je langer met plezier in de keuken staat. De werkverlichting wordt boven het aanrechtblad geplaatst, bijvoorbeeld in de bovenkasten, plafond of in de afzuigkap. Denk hierbij aan spotverlichting.

Indien u geen inbouwspotjes wilt hebben is een LED strip een goede mogelijkheid. Deze wordt langs de rand van een muur of keukenkast geplakt en vergt weinig werk. Handig, als u bijvoorbeeld snel uw huidige keuken een boost wilt geven. Het is ook nog eens energiezuinig, dimbaar en in vele verschillende kleuren beschikbaar om de juiste sfeer te creëren.

Sfeerverlichting

Vooral bij woonkeukens, waarbij het eet- en woonkamergedeelte één zijn met de keuken, is een gezellige en warme sfeerverlichting van belang. Een sfeervolle keuken nodigt uit om gezellig na te tafelen of gewoon gezellig de avond door te brengen. Vooral bij de sfeerverlichting is een dimmer een pré. Indien de algemene verlichting ook een dimmer heeft, kan de algemene verlichting voor zowel normaal als sfeerlicht zorgen. Denk bij sfeerverlichting aan (dimbare) hanglampen boven de eettafel, wandverlichting, muurschappen met interne verlichting of dimbare inbouw spotjes.

De verlichting afstemmen op uw keukenruimte én ook nog eens de juiste sfeer creëren is geen eenvoudige opgave. Wij denken dan ook graag met u mee! Maak hier een (online) afspraak via onze website.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Gratis parkeren
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
WoonThema Centrum
van 7.000m²
Een keuken met Mooie contrasten van kleur en materialen | Van Manen Keukens

“Van Manen Keukens nam de tijd voor ons, was betrokken en deskundig. Het resultaat mag er zijn!”

familie Van de Langenberg Bekijk de foto's
Moderne kookeiland in kleine ruimte

“Op het moment dat we bij Van Manen Keukens over de vloer stapten, was het contact goed. Ze dachten bij Van Manen Keukens goed mee en vertaalden onze wensen in een uitstekend ontwerp.”

Joost en Anke Bekijk de foto's
Kookeiland rvs werkblad

“We wilden graag een originele opstelling en indeling, maar kwamen er zelf niet goed uit. Bart Jan was betrokken, luisterde goed naar onze wensen en vertaalde die in een uitstekend ontwerp.”

Familie Gundlach Bekijk de foto's
Neff
Wave
Pitt
BORA
Pronorm
Liebherr
Lifestyle
Doeco
Arte
Franke
10 tips!

Een keuken kopen is een belangrijke zaak, want deze gaat immers vele jaren mee. Om je op weg te helpen hebben wij 10 tips voor je samengesteld. Vul je e-mail in en ontvang de tips gelijk in je mailbox.