Maak een afspraak
Zo creëert u functioneel en stijlvol een kookeiland met zitgedeelte

Zo creëert u functioneel en stijlvol een kookeiland met zitgedeelte

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Een kookeiland met zitgedeelte vormt het bruisende middelpunt van uw keuken, waar koken en gezelligheid samenkomen. Het subtiel verwerken van spoelbakken, kookplaten en ingebouwde apparaten is net zo belangrijk als de plaatsing van het zitgedeelte. In deze blog delen wij hoe u uw kookeiland met zitgedeelte het beste kan integreren in uw keukenontwerp.

Kookeiland met zitgedeelte

Een kookeiland met zitgedeelte biedt niet alleen ruimte voor culinaire avonden, maar ook voor ontspannen gesprekken en sociale interactie. Door een spoelbak en kookplaat in het kookeiland te plaatsen, creëert u een multifunctionele ruimte. Zorg ervoor dat de spoelbak voldoende werkruimte heeft en dat de kookplaat veilig geplaatst is. Dit met voldoende afstand tot het zitgedeelte, voor comfortabel dineren terwijl er gekookt wordt. Overweeg ook ingebouwde apparaten zoals een wijnkoeler voor extra gemak binnen handbereik.

Kookeiland met bar

Optimale plaatsing van het zitgedeelte in uw keuken

Bij het bepalen van de beste locatie voor het zitgedeelte aan uw kookeiland, is het belangrijk om rekening te houden met de flow (natuurlijke beweging) van uw keuken en de beschikbare ruimte. Plaats het zitgedeelte aan de zijde van het eiland die het minst gebruikt wordt voor kookactiviteiten. Zo voorkomt u dat mensen in de weg staan tijdens het koken. Zorg voor voldoende ruimte rondom het zitgedeelte voor comfortabel gebruik en denk aan de hoogte van de stoelen of krukken voor een ergonomische zithouding.

zwart kookeiland met marmerlook werkblad

Persoonlijke smaak

Naast functionaliteit is persoonlijke smaak van groot belang. Kies daarom materialen en kleuren aansluitend bij de rest van uw keukenontwerp en creëer zo een harmonieus geheel. In industriële keukens passen bijvoorbeeld materialen als roestvrij staal en verweerd hout goed bij de robuuste uitstraling. Scandinavische keukens hebben daarentegen baat bij licht hout en pasteltinten voor een minimalistische, luchtige sfeer. Moderne keukens profiteren weer van strakke materialen zoals hoogglanslak of glas in monochrome.

Leefkeuken met kookeiland

Kookeiland met zitgedeelte bij Van Manen Keukens

Bij Van Manen Keukens begrijpen wij dat het ontwerpen van het perfecte kookeiland met zitgedeelte een uitdagende taak kan zijn. In onze showroom in Barneveld nemen onze keukenspecialisten graag de tijd om uw wensen te bespreken en samen met u een kookeiland te creëren dat niet alleen functioneel is, maar ook gezelligheid vormt in uw keuken. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ