Maak een afspraak

Ontdek onze keukens met schiereiland

Een keuken met schiereiland is niet alleen een plek om te koken; het is het kloppende hart van uw huis. Deze keukenopstelling heeft in de loop der jaren aan populariteit gewonnen vanwege zijn veelzijdigheid en stijl.

Filter je resultaten

Verfijn je selectie

Zwarte leefkeuken

Zwarte leefkeuken

Keuken met betonlook

Keuken met betonlook

Waarom van Manen Keukens?

Extra inspiratie opdoen?

Gratis keukenboek Afspraak maken

Leicht keuken met kermamiek werkblad

Leicht keuken met kermamiek werkblad

Keuken met nis

Keuken met nis
Donkere moderne keuken

Voordelen keuken met schiereiland

Een van de meest in het oog springende voordelen van een keuken met schiereiland is de extra werkruimte die het biedt. Het schiereiland kan worden gebruikt voor bereiden, koken en zelfs als eet- of ontspanningsruimte. Dit maakt het een multifunctioneel element in de keuken. Het geeft u de ruimte die u nodig hebt om maaltijden te bereiden, gerechten af te werken en te genieten van een informele maaltijd zonder veel verplaatsingen te hoeven maken.

Schiereiland voor extra gezelligheid

Daarnaast creëert een schiereiland een natuurlijke sociale ruimte in de keuken. Terwijl u kookt, kunnen familie en vrienden aan het schiereiland plaatsnemen, met u praten, uw kookkunsten bewonderen of zelfs een glas wijn delen. Het schiereiland transformeert de keuken in een sociale ontmoetingsplek, waardoor koken niet alleen een huishoudelijke taak is, maar ook een sociaal gebeuren wordt.

Moderne houtlook leefkeuken - Van Manen Keukens
Grote leefkeuken in grijsgroene kleur - Van Manen Keukens

Opbergruimte bij een keuken met schiereiland

Bovendien biedt een keuken met schiereiland uitgebreide opslagmogelijkheden. Onder het schiereiland kunnen extra kasten worden geïnstalleerd, waardoor u extra ruimte creëert om keukengerei, pannen, en andere keukenbenodigdheden op te bergen. Deze opslagopties maximaliseren de efficiëntie en organisatie van uw keukenruimte, wat vooral handig is in een keuken waar ruimtebeheer van essentieel belang is.

Open ruimte met een schiereiland

Tot slot fungeert een keuken met schiereiland als een visuele scheiding in een open plattegrond. Het scheidt de keuken van aangrenzende ruimtes, zoals de eetkamer of de woonkamer, zonder de ruimte te veel af te sluiten. Hierdoor behoudt u een gevoel van openheid en definitie in de ruimte, terwijl u toch een duidelijk onderscheid maakt tussen verschillende functionele gebieden in uw huis.

taupe keuken met zwart blad
Open keuken met lichte tinten | Van Manen Keukens

Keuken met schiereiland kopen

Kortom, een keuken met schiereiland biedt tal van mogelijkheden en voordelen voor elke keukenruimte. Het is een multifunctioneel element dat zowel de efficiëntie als de esthetiek van uw keuken kan verbeteren. Of u nu houdt van koken, entertainment, of gewoon samen zijn met dierbaren, een keuken met schiereiland kan de perfecte aanvulling zijn op uw huis. Het is de ruimte waar u de heerlijkste maaltijden kunt bereiden en tegelijkertijd herinneringen kunt creëren die een leven lang meegaan.

Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ