Maak een afspraak
Optimaal gebruik van een compacte keuken

Optimaal gebruik van een compacte keuken

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montage

Keukens komen er in allerlei vormen en maten. Het kan zijn dat u het getroffen hebt met een grote woonkeuken, maar ook met een compacte keuken kan meer dan gedacht. We moeten samen alleen iets creatiever zijn bij het bedenken van de inrichting om de ruimte optimaal te kunnen benutten. In dit blog geven wij een aantal tips om een compacte keuken optimaal te benutten.

Zorg voor voldoende beweegruimte

De ruimte in huis waar u de meeste spullen bewaart is al snel de keuken, keukengerei, pannen, voedsel, servies en ga zo maar verder. Al deze grote maar ook vooral kleine spullen zorgen ervoor dat u snel geneigd bent om zoveel mogelijk opbergruimte te creëren door de keuken dus ook vol te bouwen met kastjes, lades en werkbladen. Hierdoor wordt de bewegingsruimte in de keuken ook verkleind. Juist in een compacte keuken kan het dan al heel snel vol en rommelig lijken waardoor de kleine keuken nog kleiner oogt. Denk daarom goed na over wat echt nodig is, welke spullen zijn essentieel in de keuken en wat kan u prima missen. Niks is namelijk fijner dan het hebben van voldoende beweegruimte in de keuken.

Ingebouwde apparatuur

Een magnetron los op het aanrecht, een koelkast of oven zijn grote, ruimte innemende elementen die vaak ook nog eens een doorn in het oog zijn. Deze apparaten helpen dus niet mee bij het besparen van ruimte in de keuken. Maar ze zijn ook onmisbaar in een hedendaagse keuken. Daarom is te adviseren om deze apparatuur in te laten bouwen in de keuken. De koelkast of magnetron zit dan verwerkt in het design van de keuken en je houdt opbergruimte voor andere spullen over waar u normaal deze apparatuur zou plaatsen.

Kies voor praktische opbergruimte

Te diepe kastjes, rommellades we kennen ze wel, de opbergruimtes waar spullen verdwijnen, die uiteindelijk pas weer gevonden worden bij een grote schoonmaak. Zeker in een kleine keuken is het belangrijk om na te denken over welk soort opbergsystemen u laat plaatsen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden wat betreft opbergruimte. Allereerst is het belangrijk om na te denken of spullen zichtbaar opgeborgen mogen worden of echt in lades en kasten geplaatst moeten worden. Als spullen zichtbaar opgeborgen mogen, zijn planken, opbergrekken en hangsystemen een goede oplossing. Met name veelgebruikt keuken materiaal is hier geschikt voor. Als de keuze valt op lades en kasten kan ervoor gekozen worden om deze te voorzien van verschillende opbergsystemen als manden, rekken, kast- en lade verdelers. Ook hiermee kan de ruimte optimaal benut worden.

Zit- & eetruimte in de keuken

Ook in compacte keukens kan er voldoende plek zijn voor een zit- of eetgedeelte. Hiermee kan er zeker ook ruimte bespaard worden. Valt de keuze op een eetkamer tafel? Door aan één kant een bank tegen de muur te plaatsen kan de tafel dichter bij de muur geplaatst worden. De ruimte die normaliter nodig is voor stoelen wordt dan bespaart. Is er geen ruimte om een eettafel te plaatsen? Dan past een bar wellicht, deze zijn een stuk kleiner en nemen relatief weinig ruimte in beslag. Afhankelijk van de grootte en de plaatsing van de muur, kunnen er vaak al vanaf 2 barkrukken aan geplaatst worden.

De vele mogelijkheden van een compacte keuken

Door goed na te denken over de inrichting van de keuken en daarbij te betrekken waar de keuken voor moet dienen en wat er echt nodig is om er optimaal van te kunnen genieten is er veel mogelijk bij het inrichten van een kleine keuken. Met name dankzij de innovatieve opbergsystemen en mogelijkheden kan zelfs een kleine keuken groot lijken!

Benieuwd naar de mogelijkheden van het inrichten van een kleine keuken? Wij helpen u graag verder. Maak uw afspraak en kom langs in onze showroom!

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Gratis parkeren
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
WoonThema Centrum
van 7.000m²

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Kookeiland rvs werkblad

“We wilden graag een originele opstelling en indeling, maar kwamen er zelf niet goed uit. Bart Jan was betrokken, luisterde goed naar onze wensen en vertaalde die in een uitstekend ontwerp.”

Familie Gundlach Bekijk de foto's
Een keuken met Mooie contrasten van kleur en materialen | Van Manen Keukens

“Van Manen Keukens nam de tijd voor ons, was betrokken en deskundig. Het resultaat mag er zijn!”

familie Van de Langenberg Bekijk de foto's
Hillstones
Miele
Doeco
Wave
Lifestyle
BOSCH
Pronorm
Neff
ETNA
Franke
10 tips!

Een keuken kopen is een belangrijke zaak, want deze gaat immers vele jaren mee. Om je op weg te helpen hebben wij 10 tips voor je samengesteld. Vul je e-mail in en ontvang de tips gelijk in je mailbox.