Maak een afspraak
Kookeiland met eikenhouten bar
Meer foto's

Kookeiland met eikenhouten bar

Een moderne strakke keuken, maar wel een gezellige keuken. Dat realiseerde Van Manen Keukens voor Diana en Gert door tegenover de strakke, symmetrische belijning een heerlijk ruime bar in te passen en veel natuurlijke materialen te gebruiken. Voor Diana en Gert is aan alle wensen voldaan in hun grote leefkeuken.

Er ging een flinke verbouwing aan vooraf. Vroeger zat de keuken waar nu de woonkamer zit. De nieuwe keuken kwam in een flinke uitbouw die volop de ruimte biedt om in te werken, te bewegen en te leven. Ze hadden een aantal wensen voor Van Manen Keukens om een ontwerp op te baseren: een groot keukeneiland, de kookplaat bij de muur, een bar van eikenhout en een strak design. ‘Van Manen kwam met het idee van de hoge kasten met de eiken balk ertussen. Dat is mooi’, vindt Diana. ‘Het hout brengt warmte in de ruimte.’

Novy, Bosch, Liebherr

Lachend: ‘Ik wilde per se de kookplaat niet op het eiland, want als ik kook, staat alles altijd vol. Het ziet er wat opgeruimder uit als de spullen wat meer in een hoekje staan. Met de balk voor de Novy-afzuigkap is de nis prachtig afgewerkt. Het eten maak ik voor het grootste gedeelte aan het eiland klaar, dus dan heb je alsnog steeds contact met elkaar.’

Twee ovens zijn fijn in het gebruik, zeker als er voor bijzondere gelegenheden of grotere gezelschappen wordt gekookt. Met Bosch-ovens hadden Diana en Gert al ervaring, dus die wilden ze graag terug, en datzelfde gold voor de grote koelkast en vriezer van Liebherr.

Stopcontacten keukeneiland

Fraai is de natuursteen-look van het composiet werkblad op het kookeiland, dat mooi doorloopt aan de zijkant. ‘Dat is praktisch ook, want de kinderen gooien altijd de tassen ertegenaan’, lacht Diana, ‘dus het is maar goed dat het zo stevig is.’ Praktisch in het gebruik zijn de stopcontacten die in het stoere barblad zijn verwerkt. ‘Voor de keukenapparaten, maar er liggen ook altijd telefoons of laptops op te laden. Zo worden ze veel gebruikt. Aan de bar eten we meestal het ontbijt en de lunch en ook als we ’s avonds een eenpansgerecht hebben, zitten we er vaak.’

Van Manen Keukens

‘Onze vorige keuken was ook van Van Manen. Die was twintig jaar oud en de nieuwe bewoner gebruikt hem nog altijd. En als er eens iets mee was, is de service altijd zo fijn geweest. We hebben nog wel in andere winkels gekeken om inspiratie op te doen – zo hebben we onder andere dit keukenblad gevonden – maar we wilden gewoon weer een Van Manen keuken. Alles is weer naar volle tevredenheid verlopen.’

Lees meer
Stijl Modern / Kookeiland Hout
Vorm Kookeiland /
Kleur Eikenhout / Zwart / Grijs
Koken Inductie
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Corstian!

  • We hebben graag persoonlijk contact
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Showroom met veel inspiratie
Corstian
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ