Maak een afspraak
Ontdek de 7 populairste keukenindelingen

Ontdek de 7 populairste keukenindelingen

  • Géén aanbetaling
  • Uitstekende garantie
  • Eigen montageteam

Ontdek de 7 populairste keukenindelingen

De manier hoe u uw keuken gebruikt, is essentieel voor het kiezen van de keukenindeling. Waarin kunt u zichzelf het beste vinden? In een praktische keuken met voldoende werk- en bergruimte om uitgebreid te koken? Of in een sfeervolle keuken waar lang getafeld wordt met vrienden en familie? Misschien kiest u wel voor een beetje van beide. In deze blog helpen wij u met het kiezen van een keukenindeling, afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Hieronder vindt u de zeven populairste keukenindelingen van dit moment.

Keukenindeling: kastenwand met eiland

We starten met een van de populairste trends: een kastenwand met eiland. Deze type keukenindeling biedt een grote hoeveelheid opbergruimte. Dankzij een kastenwand staat uw keukenservies en -apparatuur netjes en veilig opgeborgen. U kijkt hierdoor niet tegen rommel, maar juist een strakke keuken aan. Een kastenwand in een keukenindeling gaat regelmatig gepaard met een kookeiland als eyecatcher. De stijl van uw rustig ogende kastenwand wordt namelijk doorgetrokken met een kookeiland. Hierdoor komt alles samen tot één prachtig geheel.

Keukenindeling: parallelkeuken

Til uw kookvaardigheden omhoog met een parellelkeuken. Zoals de naam al zegt, kent dit type keukenindeling twee kanten met keukenblad. Met veel werk- en kookruimte aan beide zijden, is een parallelkeuken zeer geliefd onder professionele koks. Vestig één zijde bijvoorbeeld met een kastenwand. Of zet de kookplaat en de spoelbak in hetzelfde keukenblok, om vlekken op de grond te voorkomen. Ontelbare keuzes om af te stemmen op uw favoriete manier van kokerellen.

Keukenindeling: L-opstelling

Een ander veel voorkomende keukenindeling is de hoekopstelling, oftewel de L-opstelling. Met deze populaire indeling benut u de keukenruimte optimaal. Omdat uw keukenopstelling tegen uw muren is geplaatst, hebt u genoeg bewegingsvrijheid over. Zo hebt u voldoende loopruimte voor uzelf en uw partner en/of kind(eren). De hoekopstelling is een uitkomst voor kleinere ruimtes. Is uw keukenruimte groot genoeg? Maak het dan extra gezellig door de eettafel in de open ruimte te plaatsen.

Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

Keukenindeling: rechte opstelling

De I-opstelling (anders gezegd: de rechte opstelling) is specifiek gericht op kleinere ruimtes. Bij deze rechte keukenopstelling liggen de belangrijkste voorzieningen in één rechte lijn. Denk hierbij aan de spoelbak, het fornuis en de kookplaat. Deze praktische I-indeling maakt onnodige werkruimte onnodig en past daarom uitstekend in smallere ruimtes.

moderne keuken recht opstelling

Keukenindeling: U-opstelling

Is uw keukenruimte vier of meer meter breed? Overweegt u dan een U-opstelling als keukenindeling te nemen. Zoals de naam al doet vermoeden, fungeert de U-vorm als drie zijden voor keukenwerkbladen. Dankzij deze opstelling hebt u genoeg ruimte voor al uw keukenapparatuur en voorzieningen. Alles is binnen handbereik dankzij de minimale loopafstand. Wel adviseren wij deze keukenindeling dus alleen bij keukens groter dan vier meters. Zo behoudt u genoeg bewegingsvrijheid.

Grote leefkeuken in grijsgroene kleur - Van Manen Keukens

Keukenindeling: G-opstelling

Valt de U-opstelling wel in de smaak, maar mist u nog een extra wauw-effect? Met een G-opstelling brengt u luxe en uitstraling gelijk in huis. Dit type keukenindeling kent een verlengd deel aan een U-keuken. De keuze is aan: wordt dit een werkplek, eettafel of bar? Een G-opstelling is naast hoogwaardige uitstaling ook heel functioneel. Zo biedt deze keuken veel mogelijkheden in opbergen en het plaatsen van keukenapparatuur.

Keukenindeling: T-opstelling

Tot slot adviseren wij voor grotere keukenruimtes regelmatig ook de T-opstelling. Bij een T-keuken is het keukenblok in het midden gevestigd aan uw keukenwanden. Deze wanden geven uw voldoende opbergruimte. Hierdoor fungeert het eiland als ergonomische werkplek waar meerdere mensen aan kunnen werken. Of maak een T-stelling sfeervol door het plaatsen van een gezellige bar aan het eiland.

Keukenindelingen bij Van Manen Keukens

Bent u er nog niet helemaal uit welk type keukenindeling past in uw persoonlijke leven? Dat begrijpen wij bij Van Manen Keukens. Laat u zich daarom informeren en inspireren in Barneveld. Hier vindt u onze showroom met verschillende modellen van onze merken. Onze adviseurs luisteren graag naar uw wensen en delen gelijk passende mogelijkheden in keukenindelingen. De koffie staat klaar.

dining icon van manen keukens
Lunchen? Dat kan in onze showroom op zaterdag
Elektrisch parkeren van manen keukens
Elektrische auto's opladen tegen betaling, E-bikes gratis
calender icoon van manen keukens
Leuke activiteiten in
het weekend
showroom van manen keukens
Alles onder één dak
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ