Maak een afspraak
Een ruime, lichte en open leefkeuken
Meer foto's

Een ruime, lichte en open leefkeuken

Het was een behoorlijk ingrijpende verbouwing in de woning (uit de jaren vijftig, in jaren-dertigstijl) van Margriet en Danny, waarvan de keuken onderdeel uitmaakte. Het resultaat: een ruime, lichte en open leefkeuken die ze vormgaven in samenwerking met Van Manen Keukens.

Ze hadden zelf een eerste opzet uitgedacht voor een keukenindeling, waarbij ze een bevriende architect lieten meekijken. ‘Een zwarte leefkeuken met een wit eiland en een grijze tegel; dat idee hadden we al wel’, vertelt Danny. ‘Maar we vonden lange tijd niet de keuken die we mooi vonden tót we een afspraak maakten met Van Manen. Ik weet niet eens meer hoe we bij Van Manen terechtkwamen, maar het was de eerste keer dat we allemaal mooie keukens zagen in een showroom. En we troffen er Linda, een jongedame met héél veel verstand van keukens. Zij heeft onze ideeën goed uitgewerkt.’

Bar aan kookeiland

Er waren een paar uitgangspunten. Het mat witte eiland bijvoorbeeld waar het altijd gezellig is. ‘Dit is de plek waar we zitten met elkaar: we ontbijten er, de kinderen knutselen er, er wordt geborreld, tijdens het koken zitten we hier samen. We hebben er bewust de tv bij gehangen, zodat het echt de centrale plek in huis is.’

Dan: koken op gas. ‘Dat past bij dit huis en wij koken het liefst op vuur. We zijn voor gek verklaard, maar we zijn blij dat we eigenwijs zijn geweest. Het ziet er ook mooier uit.’ De stoere gaspitten komen goed tot hun recht in het robuuste granieten werkblad.

Keukenapparatuur Bosch

In de hoge wand zitten twee ovens (alle keukenapparatuur is van Bosch) en een grote koel-vriescombinatie. Geen aparte vriezer, want: ‘In de kelder hebben we nog een extra koelkast en vriezer. We hadden in de keuken ook kastruimte nodig, met ons gezin van vier.’ Een twijfelgevalletje was lange tijd een Quooker of een kraan. ‘We hadden een Quooker nooit gemist, dus hadden we dat nu wel nodig? Maar nu we hem hebben is het toch wel érg makkelijk’, lacht Danny.

‘Het spannendste moment vonden we de installatie van de keuken. Er zit tenslotte geen centimeter speling in bij de kasten, de vloer en het plafond. Daar zagen we best tegenop, maar het is megasoepel verlopen. Het ging allemaal uitstekend!’

Lees meer
Stijl Modern /
Vorm Kookeiland /
Kleur Wit / Zwart
Koken Gas
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Corstian!

  • We hebben graag persoonlijk contact
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Showroom met veel inspiratie
Corstian
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ