Maak een afspraak
Een ruime, lichte en open leefkeuken
Meer foto's

Een ruime, lichte en open leefkeuken

Het was een behoorlijk ingrijpende verbouwing in de woning (uit de jaren vijftig, in jaren-dertigstijl) van Margriet en Danny, waarvan de keuken onderdeel uitmaakte. Het resultaat: een ruime, lichte en open leefkeuken die ze vormgaven in samenwerking met Van Manen Keukens.

Ze hadden zelf een eerste opzet uitgedacht voor een keukenindeling, waarbij ze een bevriende architect lieten meekijken. ‘Een zwarte keuken met een wit eiland en een grijze tegel; dat idee hadden we al wel’, vertelt Danny. ‘Maar we vonden lange tijd niet de keuken die we mooi vonden tót we een afspraak maakten met Van Manen. Ik weet niet eens meer hoe we bij Van Manen terechtkwamen, maar het was de eerste keer dat we allemaal mooie keukens zagen in een showroom. En we troffen er Linda, een jongedame met héél veel verstand van keukens. Zij heeft onze ideeën goed uitgewerkt.’

Bar aan kookeiland

Er waren een paar uitgangspunten. Het mat witte eiland bijvoorbeeld waar het altijd gezellig is. ‘Dit is de plek waar we zitten met elkaar: we ontbijten er, de kinderen knutselen er, er wordt geborreld, tijdens het koken zitten we hier samen. We hebben er bewust de tv bij gehangen, zodat het echt de centrale plek in huis is.’

Dan: koken op gas. ‘Dat past bij dit huis en wij koken het liefst op vuur. We zijn voor gek verklaard, maar we zijn blij dat we eigenwijs zijn geweest. Het ziet er ook mooier uit.’ De stoere gaspitten komen goed tot hun recht in het robuuste granieten werkblad.

Keukenapparatuur Bosch

In de hoge wand zitten twee ovens (alle keukenapparatuur is van Bosch) en een grote koel-vriescombinatie. Geen aparte vriezer, want: ‘In de kelder hebben we nog een extra koelkast en vriezer. We hadden in de keuken ook kastruimte nodig, met ons gezin van vier.’ Een twijfelgevalletje was lange tijd een Quooker of een kraan. ‘We hadden een Quooker nooit gemist, dus hadden we dat nu wel nodig? Maar nu we hem hebben is het toch wel érg makkelijk’, lacht Danny.

‘Het spannendste moment vonden we de installatie van de keuken. Er zit tenslotte geen centimeter speling in bij de kasten, de vloer en het plafond. Daar zagen we best tegenop, maar het is mega soepel verlopen. Het ging allemaal uitstekend!’

Stijl Modern /
Vorm Kookeiland /
Kleur Wit / Zwart
KokenGas
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Kookeiland rvs werkblad

“We wilden graag een originele opstelling en indeling, maar kwamen er zelf niet goed uit. Bart Jan was betrokken, luisterde goed naar onze wensen en vertaalde die in een uitstekend ontwerp.”

Familie Gundlach Bekijk de foto's
Moderne kookeiland in kleine ruimte

“Op het moment dat we bij Van Manen Keukens over de vloer stapten, was het contact goed. Ze dachten bij Van Manen Keukens goed mee en vertaalden onze wensen in een uitstekend ontwerp.”

Joost en Anke Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Corstian!

  • Een afspraak is altijd gratis
  • Heerlijke recepten voor thuis
  • U hoeft niks te beslissen of te ondertekenen
Corstian
Dekker
ATAG
BORA
Leight
Hillstones
Pronorm
Pelgrim
Lifestyle
Smeg
Arte
10 tips!

Een keuken kopen is een belangrijke zaak, want deze gaat immers vele jaren mee. Om je op weg te helpen hebben wij 10 tips voor je samengesteld. Vul je e-mail in en ontvang de tips gelijk in je mailbox.