Maak een afspraak
Keuken met natuurlijke materialen
Meer foto's

Keuken met natuurlijke materialen

Het gevoel van een riante buitenkeuken, maar dan binnen. Dat idee hadden Virgillia en Martijn al toen ze besloten een open serre aan te bouwen aan hun woning. Dat outdoor gevoel is benadrukt in de lichte, frisse uitstraling van de keuken en de natuurlijke materialen die erin zijn gebruikt.

De verschillende elementen (kookeiland, bar/eettafel, apparatenwand en de servieskast met extra werkplekje en wijnklimaatkast) vormen één volmaakte eenheid. De houtlook en het robuuste witte werkblad komen overal terug, waarbij het hout terugkomt in de kozijnen van de glazen pui. Die kan overigens volledig geopend worden, om er daadwerkelijk een luxe buitenkeuken van te maken.

‘Het oorspronkelijke idee was om één geheel te maken van het kookeiland en de eethoek, maar dat kwam niet mooi uit in deze hoek. Deze oplossing is een prima alternatief.’ Die werd uitgewerkt in samenspraak met Van Manen Keukens, waar Virgillia en Martijn via familie terechtkwamen. ‘Mijn broer had er al een mooie keuken gekocht’, vertelt Martijn. ‘Zijn ervaring was heel positief.

Pitt cooking

Pitt cooking werkt fijn én ziet er fantastisch uit. ‘Wij hebben het altijd mooi gevonden, dus die keuze was snel gemaakt. Erachter hebben we twee ovens. We gebruiken vaak de oven tijdens het koken en als je er twee hebt is het gemakkelijker om verschillende onderdelen van de maaltijd te bereiden in de oven.’

Veel kastruimte

In de hoge wand – even gebroken door de koffiecorner, ook weer met het witte blad – hebben ze verder de beschikking over een grote koelkast (uiterst links) en een aparte vriezer (onder de oven naast de koelkast) en een grote opbergkast vol lades en planken uiterst rechts. ‘Veel kastruimte was echt een wens op voorhand. In onze vorige keuken kwamen we die tekort, dus dat hebben we nu goed aangepakt.’ Met de Quooker aan deze kant van het kookeiland ten slotte hebben ze altijd water direct binnen handbereik.

‘We zijn heel fijn geholpen bij Van Manen’, zo kijken ze terug op de totstandkoming van deze prachtige keuken. ‘De communicatie verliep goed en het proces was transparant en duidelijk. En ondanks dat er veel belemmeringen waren door corona, dacht Van Manen goed met ons mee om alles op tijd op orde te krijgen.’

Stijl Modern /
Vorm Kookeiland /
Kleur Houtlook /
KokenGas
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Kookeiland rvs werkblad

“We wilden graag een originele opstelling en indeling, maar kwamen er zelf niet goed uit. Bart Jan was betrokken, luisterde goed naar onze wensen en vertaalde die in een uitstekend ontwerp.”

Familie Gundlach Bekijk de foto's
Een keuken met Mooie contrasten van kleur en materialen | Van Manen Keukens

“Van Manen Keukens nam de tijd voor ons, was betrokken en deskundig. Het resultaat mag er zijn!”

familie Van de Langenberg Bekijk de foto's
Moderne kookeiland in kleine ruimte

“Op het moment dat we bij Van Manen Keukens over de vloer stapten, was het contact goed. Ze dachten bij Van Manen Keukens goed mee en vertaalden onze wensen in een uitstekend ontwerp.”

Joost en Anke Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Josbert !

  • Een afspraak is altijd gratis
  • Heerlijke recepten voor thuis
  • U hoeft niks te beslissen of te ondertekenen
Josbert
Siemens
Pronorm
Wave
Miele
Hillstones
AEG
Lifestyle
Quooker
Liebherr
Neff
10 tips!

Een keuken kopen is een belangrijke zaak, want deze gaat immers vele jaren mee. Om je op weg te helpen hebben wij 10 tips voor je samengesteld. Vul je e-mail in en ontvang de tips gelijk in je mailbox.