Maak een afspraak
Keuken met natuurlijke materialen
Meer foto's

Keuken met natuurlijke materialen

Het gevoel van een riante buitenkeuken, maar dan binnen. Dat idee hadden Virgillia en Martijn al toen ze besloten een open serre aan te bouwen aan hun woning. Dat outdoor gevoel is benadrukt in de lichte, frisse uitstraling van de keuken en de natuurlijke materialen die erin zijn gebruikt.

De verschillende elementen, houten keuken met kookeiland, bar/eettafel, apparatenwand en de servieskast met extra werkplekje en wijnklimaatkast, vormen één volmaakte eenheid. De houtlook en het robuuste witte werkblad komen overal terug, waarbij het hout terugkomt in de kozijnen van de glazen pui. Die kan overigens volledig geopend worden, om er daadwerkelijk een luxe buitenkeuken van te maken.

‘Het oorspronkelijke idee was om één geheel te maken van het kookeiland met hout en de eethoek, maar dat kwam niet mooi uit in deze hoek. Deze oplossing is een prima alternatief.’ Die werd uitgewerkt in samenspraak met Van Manen Keukens, waar Virgillia en Martijn via familie terechtkwamen. ‘Mijn broer had er al een mooie keuken gekocht’, vertelt Martijn. ‘Zijn ervaring was heel positief.

Pitt cooking

Pitt cooking werkt fijn én ziet er fantastisch uit. ‘Wij hebben het altijd mooi gevonden, dus die keuze was snel gemaakt. Erachter hebben we twee ovens. We gebruiken vaak de oven tijdens het koken en als je er twee hebt, is het gemakkelijker om verschillende onderdelen van de maaltijd te bereiden in de oven.’

Veel kastruimte

In de hoge wand – even gebroken door de koffiecorner, ook weer met het witte blad – hebben ze verder de beschikking over een grote koelkast (uiterst links) en een aparte vriezer (onder de oven naast de koelkast) en een grote opbergkast vol lades en planken uiterst rechts. ‘Veel kastruimte was echt een wens op voorhand. In onze vorige keuken kwamen we die tekort, dus dat hebben we nu goed aangepakt.’ Met de Quooker aan deze kant van het kookeiland ten slotte hebben ze altijd water direct binnen handbereik.

‘We zijn heel fijn geholpen bij Van Manen’, zo kijken ze terug op de totstandkoming van deze prachtige keuken. ‘De communicatie verliep goed en het proces was transparant en duidelijk. En ondanks dat er veel belemmeringen waren door corona, dacht Van Manen goed met ons mee om alles op tijd op orde te krijgen.’

Lees meer
Stijl Modern / Landelijk Hout
Vorm Kookeiland /
Kleur Houtlook /
Koken Gas
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Een eigentijds en landelijke keuken - Van Manen Keukens

“De samenwerking was heel prettig, alle afspraken werden nagekomen. En Van Manen Keukens kan alles op maat maken; dat maakt de kans dat je slaagt erg groot!”

Sandra en Frank Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Josbert !

  • We hebben graag persoonlijk contact
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Showroom met veel inspiratie
Josbert
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ