Maak een afspraak
Zwarte keuken met kookeiland
Meer foto's

Zwarte keuken met kookeiland

Wij plaatsten deze karaktervolle en sober, sjieke keuken in een rijwoning van een oudere wijk in Apeldoorn. Niet alleen als keuken, maar vooral ook als (berg)meubel in een werk- en leefruimte.

In samenwerking met Bouwbedrijf A. Huurdeman uit Amersfoort werden de wensen samen met de klanten samengesteld: door een verbouwing met een uitbouw aan de achterkant moest het grootste oppervlak van de begane grond ingevuld worden met een goed werkbare keuken, waarbij meerdere mensen tegelijk naar hartenlust konden kokerellen; met veel bergmogelijkheid en zoveel mogelijk lichttoetreding.

Josbert Goudriaan: “Door de jarenlange samenwerking met Bouwbedrijf A. Huurdeman wist ik waar we gezamenlijk toe in staat waren. Een belangrijk punt was bergruimte: vanwege de eis van ruimtelijkheid en licht kon er feitelijk geen bijkeuken gerealiseerd worden, waardoor er gekozen werd voor een glaspui met dubbele deuren. De bergruimte moest dus in de keukenmeubelen verwerkt worden. De lengte was lang genoeg, dus ik koos voor veel hoge kasten van vloer tot plafond: totaal 6 stuks, waarin koeler, vriezer en ovens geplaatst werden. De laatste 2 hoge kasten aan de tuinkant werden zelfs volledig als garderobe gepland. Vanwege de grootte koos ik voor een zuiver symmetrisch geheel: 3 kasten links, kookgedeelte, 3 kasten rechts. Vanwege de eis dat meerdere mensen tegelijk met bereiding bezig konden zijn, koos ik voor een eiland die ook weer symmetrisch geheel lijnde qua breedte met de kooknis. Zo konden er in ieder geval 3, zo niet 4 mensen gezellig kokkerellen met elkaar.

Vanwege de grootte adviseerde ik om het sober te houden. We kozen voor mooie greeploze matzwarte kunststoffronten en een donker composieten werkblad, zodat het als het ware gewoon één monument werd. En dat geeft rust! Als rijk accent adviseerde ik een werkblad met een ader en een sprekende achterwand in de keuken. Dat is mijns inziens bijzonder gelukt: wat krijgt dit op deze manier toch een rijke uitstraling!”

Heer Gerrits en mevrouw Suijker zijn bijzonder content met het uiteindelijke resultaat: “Vanaf het eerste gesprek hadden wij al het gevoel dat dit helemaal goed ging komen. We werden gelijk begrepen en ook de wil om dit bouwkundig met A. Huurdeman op te pakken kwam duidelijk naar voren. Dit is goed te zien in bepaalde details”. Hoe een grote keuken helemaal in balans is in de ruimte is een weldaad om te zien. ‘’We wonen er net 2 weken en nu al ervaren we het geheel als “eigen”. We zien enorm uit naar het weekend over 2 weken: samen met onze vrienden een 5 gangen-diner bereiden en nuttigen. Én dit vaak herhalen!”

 

Lees meer
Stijl modern / Kookeiland
Vorm kookeiland /
Kleur Zwart /
Koken Gas
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Josbert !

  • We hebben graag persoonlijk contact
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Showroom met veel inspiratie
Josbert
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ