Maak een afspraak
Zwarte houtlook woonkeuken
Meer foto's

Zwarte houtlook woonkeuken

Een moderne, tijdloze keuken met een hele open, uitnodigende uitstraling. Die realiseerden Karen en Casper samen met Van Manen Keukens. De verwachtingen van een grote woon- of leefkeuken werden zo mogelijk zelfs overtroffen: de keuken – en het kookeiland in het bijzonder – is dé plek in huis geworden waar gezinsleden, vrienden en bezoek elkaar treffen en samen zijn.

Ze kochten een jaren-vijftigwoning en maakten één grote ruimte van verschillende losse hoekjes om hun gewenste woonkeuken te kunnen realiseren. ‘Ik wilde vooral contact met mijn gezin als ik aan het koken ben’, vertelt Karen. ‘Een eiland dus, waaraan we kunnen zitten met de kinderen. Zo is het nu ook, we beginnen er de dag altijd met het ontbijt. Maar ook als er vrienden zijn, zitten we steevast aan het eiland, met de wijnklimaatkast dichtbij. Je loopt vanuit de hal direct de woonkeuken binnen, met het eiland als hele leuke, centrale plek waar iedereen automatisch blijft hangen voor koffie.’

Donkere keuken, licht blad

Het uitgangspunt was een donkere keuken met een licht blad. Dat werd een zwarte houtlook (‘dat is in een gezin met jonge kinderen minder kwetsbaar dan echt hout’) met een wit (‘effen wit is rustiger dan een geaderd blad’) keramisch keukenblad. De grepen van Buster and Punch geven de hoge kasten een stoere touch mee, terwijl op het kookeiland de witte Küppersbusch-kookplaat een opvallend detail is.

De favoriete werkplek voor het schil- en snijdwerk zit rechts van de Quooker. Daaronder zit immers het afvalsysteem in de kast, zodat alles snel weer opgeruimd is.

Keukenapparatuur hergebruikt

De overige keukenapparatuur van Miele leidt een tweede leven. ‘Die zat in de keuken die hiervoor in het huis zat. Alles werkte nog goed. We vonden het zonde om die weg te gooien. Bij Van Manen Keukens hebben we die in overleg met Josbert ingedeeld in de nieuwe keuken. Vaatwasser, stoomoven, combioven en koelkast: alles is overgezet. Alleen het espressoapparaat heeft het inmiddels begeven. Daar moeten we een andere voor zoeken.’ Karen en Casper namen er nog een tweede afwasmachine bij. ‘Zeker in zo’n open keuken als deze is dat super handig in een druk gezin. Je hoeft niet eerst de afwasmachine leeg te halen om de ontbijtborden erin te zetten en een leeg aanrecht achter te laten als je de deur uitgaat ’s ochtends. We zouden het iedereen met kinderen aanraden.’

Van Manen Keukens

‘We werden door onze bouwbegeleider op Van Manen Keukens gewezen. Dat is goed bevallen. Josbert begreep waar we naartoe wilden en heeft ons geholpen de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen. Het kastmeubel tussen de taatsdeuren kwam er als laatste bij. Die ruimte bleef leeg en die wilden we graag in dezelfde stijl invullen. Ook dat was mogelijk bij Van Manen, zodat er echt één geheel is ontstaan.’

Lees meer
Stijl Modern / Hout Kookeiland
Vorm Kookeiland /
Kleur Zwart houtlook /
Koken Inductie
Afspraak maken? Inspiratie magazine aanvragen
Een strakke keuken met zwart blad | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Op keukengebied is ontzettend veel mogelijk, maar Van Manen Keukens heeft ons geweldig geholpen de juiste keuzes te maken; het was fijn om op hun expertise te kunnen vertrouwen.”

Maartje en Arjan Bekijk de foto's
Moderne keuken met een kookeiland | zijaanzicht | van Manen Keukens

“Alles komt samen in deze moderne keuken van Van Manen Keukens. Hij is functioneel, heeft volop gebruiksgemak en een mooie uitstraling met een prachtig eiland. De service was uitstekend en ze dachten goed mee!”

Henrik en Kim Bekijk de foto's
Landelijke keuken met kookeiland | vooraanzicht | van Manen Keukens

“Van Manen geeft waardevolle adviezen. Ook het plaatsen van de keuken ging uitstekend. Wij zijn ontzettend blij met onze landelijke keuken met kookeiland en alle benodigde kookapparatuur.”

Martin en Jolanda Bekijk de foto's

Meer weten over deze keuken? Vraag het aan Josbert !

  • We hebben graag persoonlijk contact
  • Van ontwerp tot realisatie
  • Showroom met veel inspiratie
Josbert
Afspraak maken
X

Wij zijn geopend! Plan uw afspraak voor gratis keukenadvies op maat. Let op: Wij nemen contact met u op om de afspraak definitief te bevestigen. Geen reactie gehad? Bel ons dan gerust.

  • MM slash DD slash JJJJ